Rapsodija Rudara na Banja Ilidži, važna pobjeda Metalleghea nad Slavenom
Pomalo nevjerovatna pobjeda gostiju iz Kaknja.

Prva liga FBiH, 15. kolo

Rapsodija Rudara na Banja Ilidži, važna pobjeda Metalleghea nad Slavenom

S. Mlaćo

Najbolju partiju ove sezone pružili su nogometaši Rudara iz Kaknja u 15. kolu Prve lige FBiH. Kakanjci su danas na Banja Ilidži demolirali Zvijezdu sa 6:1.

Mreže su mirovale do 28. minute kada Bajro Spahić matira Prljaču, da bi u 45. minuti na 0:2 povisio Mustafa Mušija. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena domaći sjajnim pogotkom Petrovića iz slobnog udarca dolaze do smanjenja vodstva.

Ipak, u drugom dijelu kao da je igrala samo jedna momčad. Rudar je u 55. minuti povisio na 3:1 drugim pogotkom Bajre Spahića, a na 1:4 povisuje Mirza Kovač. Do kraja još dva pogotka gostiju. U listu strijelaca su se upisali Amel Neimarlija i Adnan Hrelja.

Do važne pobjede na svom terenu došla je i momčad Metalleghe. Jajčani su na svom terenu savladali Slaven 2:0.

Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Rijad Pljevljak je sjajnim pogotkom doveo Metalleghe u vodstvo, a na 2:0 je povisio Popović u 38. minuti.

Prva liga FBiH, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda - FK Rudar Kakanj 1:6

NK Metalleghe - NK Slaven 2:0

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi