Raspucani Kalinić potopio Cagliari, Inter ponovo poražen

Seria A, 9. kolo

Raspucani Kalinić potopio Cagliari, Inter ponovo poražen

Fudbaleri Intera još jednom su razočarali svoje navijače jer su danas u Bergamu protiv Atalante doživjeli četvrti ovosezonski poraz u Seriji A.

Domaća ekipa povela je u 10. mminuti kada je strijelac pogotka bio Masiello nakon asistencije Kurtića. Do kraja prvog dijela igre rezultat se nije mijenjao. Ipak, nastavak meča donio je izjednačenje Intera koji je sve karte bacio u napad. Igrao se 50. minut kada je Eder pogodio za poravnanje. Ekipa Franka de Boera nije izdržala do kraja meča pa su primili još jedan pogodak i to u 88. minuti kada je Pinilla sa penala donio pobjedu svom timu.

Jedna od najzanimljivijih utakmica igrana je u Cagliariju gdje je gostovala Fiorentina, a gledatelji su vidjeli čak osam golova. Domaći su poveli već u 2. minuti kada je strijelac pogotka bio Di Gennaro, a potom je uslijedila golijada gostiju. Prvo je Kalinić pogodio za poravnanje, a onda je Bernardeschi postigao dva pogotka, pa Kalinić još jedan za visokih 4:1 na poluvremenu. Nastavak meča donio je još tri gola. Ponovo je Kalinić pogodio u 53. minuti za 5:1, da bi Capuano u 61. minuti postigao drugi gol za Atalantu, a Borriello u 77. treći, ali to nije bilo dovoljno domaćima da osvoje bodove.

U ostalim mečevima Napoli je uspio slaviti u gostima kod Crotonea sa 2:1, dok su Lazio i Torino podijelili bodove odigravši 2:2. Empoli i Chievo su također podijelili bodove odigravši 0:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:





Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi