Rat odgodio putovanje Crvene zvezde na meč play-offa Evropske lige: Gdje će se on uopšte igrati?

U Armeniji ratno stanje

Rat odgodio putovanje Crvene zvezde na meč play-offa Evropske lige: Gdje će se on uopšte igrati?

E. Škorić

Crvena zvezda u play-offu Evropske lige igra protiv Ararata, ali srbijanski prvak najvjerovatnije neće putovati u Armeniju.

Došlo je do eskalacije situacije u Nagorno-Karabahu, pa zbog ratnog stanja na armenskom tlu Zvezda po svim prilikama neće doputovati na meč play-offa Evropske lige koji se igra 1. oktobra.

Meč će svakako biti odigran, samo će se naknadno promijeniti mjesto odigravanja. Nije isključeno da se zamijeni uloga domaćina, pa da se ekipe sastanu na Marakani, a u igri je i neutralan teren. 

Što se tiče situacije u Armeniji, oružane snage Azerbejdžana pokrenule su ofanzivu u pravu Nagorno-Karabah, nakon što je počelo intenzivno granatiranje položaja azerbejdžanske vojske i naselja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Portparol ministarstva odbrane Armenije je saopštio da su dva helikoptera i tri bespilotne letjelice azerbejdžanskih oružanih snaga pogođeni tokom sukoba u Karabahu.

Top Komentari

Mowzilla
Mogli su vala komotno odigrati, tenk svakako posjeduju, a nije im ni ratovanje strano...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi