Roma u posljednji čas prodala jednog od najboljih igrača

Gotovo je!

Roma u posljednji čas prodala jednog od najboljih igrača

Grčki defanzivni fudbaler Kostas Manolas i definitivno će obući Napolijev dres.

Glasine o Manolasovom transferu trajale su sedmicama, mnoštvo se klubova interesovalo za njegove usluge, ali na kraju je pobjedu u borbi za njegov potpis odnio Romin rival Napoli.

Da je sve završeno potvrdila je i Roma, koja je putem zvanične stranice svom sada već bivšem članu poželjela sreću u novoj sredini i pritom se zahvalila za sve što je učinio na Olimpicu, a za ovaj transfer dobit će nešto više od 30 miliona eura.

Manolas će, kako je ranije saopšteno, potpisati petogodišnji ugovor i po sezoni će zarađivati četiri miliona eura.

Italijanski mediji podsjećaju kako su u Romi bili primorani na ovakav potez, jer su do ponoći morali napuniti budžet prodaja kako bi se izbjeglo kršenje finansijskog fair-playa i eventualne sankcije od Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adis_D11
Alisona su prodali za 70 mil.€ mislim.Al fakat kakav oni problem imaju sa fair-Play kad nikog nedovode.
8 0
Mu'min Juventino FKS
Bas navijam za romu sve ove godine, nadam se necem, kao sto navijam za sve nase italijanske klubove, medjutim roma nazalost nije klub nego obicna fabrika. Cim igracu treba da se plati prava suma odmah ga najure. Ovo je najveca greska rome ikad otakonpostoji jer za te pare moze samo upola dobrog stopera naci i to veoma veoma tesko. Odurni palota je unistio romu skroz naskroz, stadion prave otkako su kupili klub, ma fuj. Znalo se narsvnso da ce totti otici da nece ostati. Njegov ostanak u romi je bio cisto iz ljubavi jer nezamislivo mu nje bilo da ode, al svi su znali.da ce otici jer ponavljam roma nije klub nego fabrika, i zato mi j mnogo drago sto postoji "vjestscki" klubovi, jer blago se takvim navijacima tima je pala kasika u med, a tesko se onom ko voli fabricki klub. Znaci bilo.bi dobro da razlikujete ta dva pojma i bolje da ne volite fabricke klubove na celu s romom i ostalima... roma je stavrno za mene zavrsila nadam se da nece vise vidjet lige sampiona dok je palota tu, osim kao osvoje EL.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi