Pet golova za 100 minuta igre i potpuno neočekivan poraz Real Madrida

Rayo "častio" i sebe i Barcelonu

Pet golova za 100 minuta igre i potpuno neočekivan poraz Real Madrida

E. Škorić

Nogometaši Real Madrida su večeras u posljednjem susretu 13. kola španske La Lige gostovali Rayo Vallecanu, te su neočekivano poraženi s 3:2.

Real Madrid je do večeras bio jedini tim u Španiji bez poraza, ali Rayo je učinio da se to promijeni. Domaćin je stigao do vrijedne pobjede, a posebno joj se vesele u Barceloni. Sada, nakon 13 kola, Katalonci drže vrh s 34 boda, Real je ostao na 32.

Samo pet minuta bilo je Rayu dovoljno da stigne do vodstva. Santi Comesana je lijepo pogodio na asistenciju Frana Garcije, a i nakon toga je domaćin imao dobre prilike za povećanje prednosti.

Onda je sudija Juan Martinez Munuera na asistenciju iz VAR sobe u 36. minuti dosudio penal za goste iz Madrida nakon što je Marco Asensio srušen. Luka Modrić je preuzeo odgovornost i zabio za 1:1.

Ubrzo je Real došao do potpunog preokreta i činilo se da neće imati problema da nastavi svoj niz. Eder Militao je najviše skočio nakon ubačaja Asensija iz kornera, pa je zatresao mrežu domaćina u 41. minuti.

U samoj završnici prvog dijela novi gol. Alvaro Garcia je odbijenu loptu zakucao u mrežu Kraljeva za 2:2 na kraju sjajnog prvog poluvremena. Rayo je inače presingom stvarao ogromne probleme protivniku, Real u nekim momentima jedva da je uspio da izađe sa svog dijela terena.

Na početku drugog dijela Rodrygo ne koristi dobru šansu za Real. Nova velika uzbuđenja u 65. minuit. Munera još jednom pokazuje na bijelu tačku nakon konsultacija s VAR sobom, ovaj put u korist Rayo Vallecana. Oscar Trejo je pucao, ali Courtois je odbranio, no onda je ustanovljeno da je prekršeno pravilo i da se penal mora ponoviti jer je Dani Carvajal ranije ušao u kazneni prostor. On je ujedno i skrivio penal zbog igranja rukom. Trejo je ovaj put bio puno bolji i Rayo je stigao do 3:2.

U ostatku meča žestoki napadi Reala, ali bez realizacije. Najbolju šansu ne koristi Rodrygo u 89. minuti. Osjetilo se danas neigranje važnih igrača poput Benzeme, Kroosa i Rudigera. Meč je trajao ukupno više od 100 minuta. Bilo je nadoknade u prvom, ali i u drugom dijelu. Drugih 45 minuta sudija je produžio za osam minuta, potpuno opravdano s obzirom na sve situacije s VAR-om.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je na prethodna dva meča u La Ligi osvojio samo bod, dok je najveći rival Barcelona uvezala četiri pobjede. Real će već za tri dana ugostiti Cadiz, a Barcelona sutra ide na gostovanje kod osasune.

Dakle, 14. kolo se odmah nastavlja, igra se u utorak, srijedu i četvrtak, a onda 15. kolo za vikend i slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Sudija ocajan, ne volim ni real ni barsu ali ocigledo suđenje protiv reala veceras...
1 15
King_Kenny
...sta kazu navijaci Penal Madrida,nema Liverpool NIKAKVE sanse protiv Reala,a oni ne mogu usrani Rayo da pobijede i to uz sudijsku pomoc,dobili penal i 10 minuta nadoknade... :D
13 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi