Crvena zvezda opasna, ali nedovoljno za bodove u Leipzigu
Foto - EPA

Poraz prvaka Srbije, City slavio u Bernu

Crvena zvezda opasna, ali nedovoljno za bodove u Leipzigu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u 3. kolu Lige prvaka na gostovanju kod RB Leipziga. Domaći tim je slavio s 3:1.

Crvena zvezda nije uspjela osvojiti nove bodove u Ligi prvaka. Crveno-bijeli su odigrali dobar meč na gostovanju u Leipzigu, no na kraju su poraženi s 3:1.

Domaći su bolje ušli u utakmicu. U 12. minuti Raum pogađa za prednost od 1:0 i to je bio rezultat prvog poluvremena iako je s obje strane bilo izuzetno dobrih šansi za promjenu rezultata.

RB Leipzig do povećanja prednosti stiže u 59. minuti. Spektakularan gol postigao je Xavi Simons za 2:0.

Činilo se tada kako Zvezda neće napraviti puno, ali se beogradski klub vratio u utakmicu. Igrala se 70. minuta kada je Stamenić pogodio za 2:1.

Krenula je potom Crvena zvezda na sve ili ništa. Na kraju nisu dobili ništa, a priču je završio Dani Olmo pogotkom za konačnih 3:1 u 84. minuti.

Oglasi

Treću pobjedu u grupnoj fazi ostvario je Manchester City. Uz dosta muke savladan je Young Boys s 3:1.

Prvo poluvrijeme ovog duela završeno je bez golova, a u nastavku je City ipak uspio doći do nova tri boda.

Domaće je načeo Akanji golom za 1:0 u 48. minuti, da bi samo četiri minute kasnije Elia fenomenalnim pogotkom izjednačio na 1:1.

Ipak, do kraja meča tim Pepa Guardiole dolazi do trijumfa. Pogađao je dva puta Erling Haaland za konačan rezultat od 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 3. kolo:

RB Leipzig - Crvena zvezda 3:1
Young Boys - Manchester City 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi