Otac Judea Bellinghama ljetos napravio prevaru o kojoj bruji svijet, znao za Real Madrid, a onda...

Za njega je to bila samo šala

Otac Judea Bellinghama ljetos napravio prevaru o kojoj bruji svijet, znao za Real Madrid, a onda...

Endin Čaušević

Jude Bellingham oduševio je fudbalski svijet igrama u dresu Real Madrida u koji je stigao ovog ljeta iz Borussije Dortmund. Bellingham je od samog početka htio da potpiše samo za kraljevski klub, ali ono što je njegov otac uradio tokom ljetnog prelaznog roka uopšte nije za pohvalu.

Bellingham je za 103 miliona eura ovog ljeta prešao iz Borussije Dortmund u Real Madrid i već sada je svima jasno da je to bio pun pogodak za Engleza jer u dresu kraljevskog kluba pruža zaista nevjerovatne partije.

Ovaj 20-godišnji veznjak već sada je postao prva zvijezda Kraljeva, a na deset odigranih utakmica zabio je čak deset golova i dodao je tri asistencije.

Za Bellinghama ljetos postojala je samo jedna želja i clj, a to je potpis za Real Madrid. Na stolu je imao mnoge ponude, no njegov izbor od početka je bio jasan i nije htio da čuje ni za bilo koju drugu ponudu osim one iz Madrida.

No, španski mediji otkrili su da se njegov otac Mark odlučio malo našaliti s Manchester Cityjem koji je također žarko želio da dovede njegovog sina, a ono što je bivši policajac uradio nije baš za pohvalu.

Oglasi

Mark je odlučio da bude u kontaktu s predstavnicima Manchester Cityja i čak im je davao nadu da će njegov sin doći na Etihad iako je već tada bilo jasno da su pregovori s Real Madridom gotovo završeni.

Iz Cityja su otkrili kako ih je Bellinghamov otac uspio prevariti i dati im lažnu nadu da Jude stiže na Etihad, a tek par dana kasnije kada su vidjeli da je potpisao za Real Madrid shvatili su šta se dešava.

Oni su ogorčeni ponašanjem Bellinghamovog oca i poručili su mu da se takve stvari ne rade. Navodno, čak je i Jude reagovao i slao izvinjenje zbog nesporazuma, ali očito je da se Mark jednostavno odlučio našaliti s prvakom Evrope i mislio je da tu nema ništa sporno.

Bellingham je na kraju otišao u Real Madrid gdje igra fantastično i već je postao prva zvijezda kluba. U Realu zarađuje oko 400.000 eura sedmično, te njegov san nije mogao bolje početi na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, navodno je ocu poručio da iza njegovih leđa ne smije raditi takve stvari jer narušava odnos s klubovima za koje bi mogao igrati nekada u budućnosti jer u fudbalu je sve moguće.

Mark je do prošle godine radio kao policajac u Engleskoj, a godinama je igrao i u amaterskoj ligi kao napadač i bio je poprilično dobar. No, nakon što je njegov sin počeo da zarađuje ozbiljan novac odlučio je da se penzioniše što se tiče policije, te je počeo da radi kao jedan od njegovih predstavnika.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi