Ancelotti komentarisao zvižduke navijača Reala, pa spomenuo i optužbu tužilaštva: "Zatvor?"

Nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe

Ancelotti komentarisao zvižduke navijača Reala, pa spomenuo i optužbu tužilaštva: "Zatvor?"

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida provukli su se sinoć u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su remizirali na svom terenu protiv Leipziga (1:1). I Carlo Ancelotti je bio vidno ljut i razočaran zbog igre svog tima i nije štedio svoje igrače nakon što je utakmica završena.

Kraljevski klub je u prvom meču koji se igrao prije nekoliko sedmica u Leipzigu uspio da slavi sa minimalnih 1:0 i ispostavilo se da je to bio ključni detalj ovog dvomeča.

Real Madrid je imao ulogu favorita sinoć, ali je Leipzig pružio hrabar otpor i propisno je namučio Kraljeve. Sinoćnji meč završen je rezultatom 1:1, te se najtrofejniji evropski klub na kraju nekako provukao u narednu rundu ovog takmičenja.

Domaći su u 65. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 kada je pogodio Vinicius Junior, ali samo tri minuta kasnije Orban poravnava na 1:1 i vraća Leipzig.

No, gosti do kraja nisu uspjeli da dođu do gola koji bi odveo meč u produžetke, te se Real uspio spasiti. Nakon utakmice svoj komentar dao je i Carlo Ancelotti koji je bio vidno nezadovoljan s onim što je gledao na terenu.

Oglasi

"Nismo znali kako da kontrolišemo vodstvo. Mali presing i jači ritam nam je trebao. Ali, priznajem napravio sam grešku sa sastavom. Ideja je bila da ih pritisnemo visoko i sa više intenziteta, ali bili daleko od toga. Kritike su apsolutno zaslužene i mislim da je ekipa malo mentalno umorna", rekao je Ancelotti nakon utakmice i osvrnuo se i na zvižduke s tribina.

"Čuo sam zvižduke naših navijača na Bernabeu, oni su bili zasluženi i tu nemam šta dalje da kažem".

Nakon toga Ancelotti je dobio pitanje o jučerašnjim dešavanjima i informaciji da je špansko tužilaštvo zatražilo čak pet godina zatvora za italijanskog trenera zbog optužbi za utaju poreza između 2014. i 2015. godine.

Očekivalo se da Ancelotti neće davati komentar na tu temu, ali je iznenadio sve kada je pristao da odgovori na to pitanje.

Oglasi

"Zatvor? To je stara priča koja je počela još prije osam godina. Tužilaštvo misli da sam bio stanovnik ovdje, a to nije bio slučaj. Već sam platio kaznu i nevin sam", poručio je trener Real Madrida.

Špansko tužilaštvo optužuje Ancelottija da je u spornom periodu utajio oko milion eura poreza, te traže pet godina zatvorske kazne za iskusnog trenera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Slične probleme u prošlosti imali su mnogi igrači u Španiji, a tu se najviše izdvajaju Cristiano Ronaldo i Lionel Messi koji su plaćali "masne kazne" da izbjegnu zatvorske kazne.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Gospodin Karlo. A ne kao on plači****a katalonska. Vazda neko drugi kriv. A kad im se navlači, što je svaku tekmu, to ne spominje. Nek su ga otjerali ko kera. Nije bolje ni zaslužio.
0 1
Klicko2
Pa ima li išta čisto oko tog fašističkog polukluba pitam se?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi