Hazard nakon razgovora s Ancelottijem shvatio da je dotakao samo dno u Real Madridu

Nije čudo što želi da ide iz kluba

Hazard nakon razgovora s Ancelottijem shvatio da je dotakao samo dno u Real Madridu

E. Čaušević

Real Madrid je prije tri godine platio Chelseaju čak 120 miliona eura za Edena Hazarda, a ispostavilo se da je to bio ogroman promašaj kraljevskog kluba jer Belgijanac ni blizu nije opravdao očekivanja na Santiago Bernabeu i čini se da se njegova avantura bliži samom kraju.

Hazard je sedam godina nosio dres Chelseaja gdje je imao nekoliko fantastičnih sezona i zbog toga se očekivalo da će biti fantastično pojačanje za Real Madrid, ali se to na kraju nije desilo.

Belgijanac je u prve dvije sezone imao ogromnih problema s povredama zbog čega nije uspio da se vrati u pravu takmičarsku formu, a taman kada bi počeo igrati kako treba ponovo bi se povrijedio.

U prošloj sezoni je Hazard također imao problema s povredama, ali i sa trenerom Carlom Ancelottijem koji ga nije previše koristio kada je on bio zdrav.

Da se stvari ne mijenjaju po tom pitanju pokazalo se i ove sezone. Hazard je rezervna opcija kod Ancelottija i prednost jednostavno imaju neki drugi igrači s kojima je Belgijanac očito ne može nositi.

U dosadašnjem dijelu sezone Hazard je upisao tek 229 minuta na šest odigranih mečeva i većinom je ulazio s klupe, te nije krio svoje nezadovoljstvo što ne igra onoliko koliko on to očekuje.

Oglasi

Belgijanac s Kraljevima ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali španski mediji pišu da je njegovo vrijeme u ovom klubu već odbrojano.

Ancelotti je poručio Hazardu da se njegov status u ekipi neće previše promijeniti i da je jasno da su trenutno Vinicius Junior, Rodrygo i Marco Asensio igrači koji imaju prednost i to će se ove sezone teško promijeniti.

Marca je objavila da je Hazard nakon razgovora s Ancelottijem odlučio da već u januaru napusti Real Madrid i to će se skoro sigurno desiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da Hazardu neće biti problem pronaći novi klub, ali isto tako ni Real neće uspjeti da zaradi ni približno novca koliko su potrošili na dovođenje ovog fudbalera prije tri godine.

Kao što smo već napomenuli tada je njegov transfer iznosio skoro 120 miliona eura, a očekuje se da će Hazardova cijena u januarskom prelaznom roku biti samo 15 miliona eura što je nevjerovatna razlika.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Trebao je otići prije pa da u kakvoj-takvoj formi dočeka SP. Sumnjam da će i na zimu otići jer ima ogroman ugovor, najplaćeniji je igrač Reala i morao bi se odreći velikog dijela zarade...
1 0
Klicko
Dotako sam dno života....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi