Bivši igrač Barcelone zna zašto Real ima protekciju sudija: "Odu u Madrid i vide sve to"

Petit dao svoje obrazloženje

Bivši igrač Barcelone zna zašto Real ima protekciju sudija: "Odu u Madrid i vide sve to"

Endin Čaušević

Dosta prašine podiglo se nakon sinoćnje utakmice Real Madrida i Leipziga zbog spornih sudijskih odluka, a povodom toga oglasio se nekadašnji francuski reprezentativac Emmanuel Petit koji smatra da Kraljevi imaju protekciju kod sudija.

Petita pamtimo po igrama u dresu Arsenala i Barcelone, a bio je dio reprezentacije Francuske koja je 1998. godine osvojila Svjetsko prvenstvu, a dvije godine kasnije postala i prvak Evrope.

Ovaj nekadašnji fudbaler prethodnih godina najviše radi kao stručni komentator na francuskim televizijama i najčešće komentariše utakmice Lige prvaka.

Tako je bilo i sinoć kada smo gledali mečeve Real Madrid - Leipzig i Manchester City- Copenhagen. Na kraju u četvrtfinale Lige prvaka plasirali su se Real i City, no mnogo više riječi bilo je o meču u Madridu.

Kraljevski klub je remizirao s Leipzigom (1:1) i nekako se provukao u narednu rundu, a nakon meča mnogi su kritikovali sudije zbog nekoliko spornih odluka.

Oglasi

U centru pažnje je detalj kada je Vinicius Junior udario Willija Orbana i dobio je samo žuti karton iako su mnogi smatrali da je to bilo za isključenje.

Zbog toga se oglasio Petit koji je poručio da je svima jasno da Real Madrid ima protekciju kod sudija i da se to ponovo dokazalo.

"Takvo iskustvo sam imao dok sam bio u Monacu kada smo igrali protiv velikog Milana. Njihov nizozemski trio tada je dominirao Evropom i imali smo užasno iskustvo sa sudijskim greškama. Tada nismo imali VAR, ali nama igračima neke odluke bile su nevjerovatne", počeo je Petit i nastavio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Neću da pričam o nekoj zavjeri, ali je činjenica da vidimo kako Real Madrid ima neke protekcije kod sudija. Ne govorim o korupciji ili sličtno, ali mislim da i sudije same kada odu u Madrid bude impresionirane statusom Reala i veličinom tog kluba".

Vinicius Junior i njegovo ponašanje i dalje ostaju enigma fudbalskoj javnosti jer nikome nije jasno zbog čega niko od sudija ne smije pokazati Brazilcu crveni karton iako je on to već mnogo puta zaslužio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Kako neko moze navijati za Real, a nikad nista nisu posteno osvojili. Fuj
2 1
Agxx
Glup si novinaru glup
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi