Objavljen sastav Reala za novu sezonu: S novom formacijom Ancelotti Kraljeve čini neprepoznatljivim!

Italijan se oprašta od Kraljeva

Objavljen sastav Reala za novu sezonu: S novom formacijom Ancelotti Kraljeve čini neprepoznatljivim!

Admin Čaušević

Ekipa Real Madrida je u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka prošla kroz značajne promjene, a vjeruje se da će biti još pojačanja te novih lica u svlačionici Kraljeva, a navijači se svakako najviše nadaju dolasku Kyliana Mbappea. 

Carlo Ancelotti koji je pristao biti selektor Brazila kada mu istekne ugovor s Realom u svojoj posljednjoj sezoni na klupi popularnih Los Blancosa.

Real tradicionalno igra formaciju 4-3-3 pod vodstvom italijanskog trenera. Međutim, nakon priljeva veznjaka - i odlaska Karima Benzeme u Al Ittihad - Ancelotti je obavijestio predsjednika kluba Florentina Pereza da namjerava probati nešto skroz novo.

Uz ljetna pojačanja Judea Bellinghama i Arde Gulera koji su stigli u špansku prijestolnicu, sada postoji veća konkurencija nego ikad za mjesto u veznom redu Reala.

Što se tiče realnih opcija za startne pozicije Bellingham, Guler, Aurelien Tchouameni, Toni Kroos, Eduardo Camavinga, Luka Modrić, Brahim Diaz i Dani Ceballos konkiricu za minutažu na sredini terena.

Oglasi

Kada spojite klupski prepuni vezni red s činjenicom da imaju samo nekoliko napadačkih opcija u posljednjoj trećini (Vinicius Junior, Rodrygo Goes i novo pojačanje, Joselu), potreba za promjenom postaje sve očiglednija.

Real je trenutno ekipa u tranziciji. Kao dio te tranzicije, ne bi bilo iznenađenje da Ancelotti smanji minutažu Modriću i Kroosu.

Veteranski par je postao zaštitni znak Reala i njihovo će iskustvo biti presudno u velikim utakmicama, ali s ukupnom starošću od skoro 80 godina, igrači poput Camavinge i Tchouamenija sigurno će dobiti više prilike kada se ekipa prebacuje na formaciju 4-3-1-2.

Zadnja linija Reala i u novoj sezoni bi imala poznati izgled, s Danijem Carvajalom, Ederom Militaom i Davidom Alabom koji bi stajali ispred golmana Thibauta Courtoisa. Jedini dodatak zadnjoj četvorici dolazi u obliku lijevog beka Frana Garcie.

Formacija Reala za novu sezonu

Izmijenjeni vezni red prepun je fizičke prisutnosti jer Tchouameni služi u podnožju dijamanta veznog reda, a Guleru je dodijeljena uloga na desnoj strani veznog reda, gdje je impresionirao prošle sezone za Fenerbache. Ipak, jaku konkurenciju će mu pružiti Fede Valverde, ako se 18-godišnjak brzo ne skrasi.

Nakon što je već pokazao svoju sposobnost na bokovima pod Ancelottijem, Camavinga bi itekako mogao briljirati na lijevoj strani u ovom novom sistemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uz solidna pojačanja iza sebe, Bellingham će biti oslobođen da napreduje u ulogu broja 10 kako bi se povezao s novom udarnom snagom Los Blancosa Viniciusom i Rodrygom.

Ukoliko Real uspije do kraja prijelaznog roka dovesti Mbappea neće biti iznenađenje da se Ancelotti vrati 4-3-3 formaciji, a do tada će raditi na njegovom omiljenom "dijamant" sistemu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Dobra ekipa ako belingham bude bio lazna devetka a ona dvojica naprijed krilni napadači.
3 1
Madridista
Dovest će Real kvalitetnu devetku a Rodry i Vini idu na krila. Nismo mi fukare ko katalonska sirotinja da tražimo miloztinju i otpadke iz Sitija. I da gledamo imal đe kakav brat da mu je ugovor istekao...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi