Real Madrid ima dva ogromna problema što se tiče Pochettina

Napušta Tottenham?

Real Madrid ima dva ogromna problema što se tiče Pochettina

E. Čaušević

Francuski stručnjak Zinedine Zidane šokirao je čelnike i navijače Real Madrida prije nekoliko dana nakon što je saopštio da napušta klubu kraljevskog kluba.

Zidane je na klupi Reala proveo nešto manje od tri godine, a uspio je osvojiti sve što je mogao. Nakon njegovog dolaska Real Madrid je osvojio tri uzastopne Lige prvaka što će zaista teško neko uspjeti da ponovi u budućnosti.

No, Zidane je odlučio da je vrijeme da napusti Kraljeve i svojom odlukom je šokirao predsjednika Florentina Pereza. Čelnici Reala sada moraju brzo reagovati i pronaći zamjenu za francuskog stručnjaka, a prema pisanju španskih medija prva želja Pereza je trener Tottenhama, Mauricio Pochettino.

Pochettino je zainteresovan da dođe u Real jer će to biti za njega šansa karijere. Ipak, Kraljevi imaju dva velika problema što se tiče trenera londonskog kluba. Naime, Pochettino je prošle sedmice produžio ugovor s Tottenhamom, a ukoliko ga Real želi onda će ih to koštati pravo bogatstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Pochettino je već neko vrijeme na trenerskoj sceni, ali još uvijek nije ostvari ništa zapaženo što će za njega biti veliki pritisak ako dođe u Real Madrid. Posebno ako se uzme u obzir sve ono što je uradio Zidane koji je stigao gotovo bez ikakvog iskustva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi