Modrić i Kroos na čekanju: Niko nije očekivao da će Real prvo njemu ponuditi novi ugovor

Očekuje se da ostane u Madridu

Modrić i Kroos na čekanju: Niko nije očekivao da će Real prvo njemu ponuditi novi ugovor

Endin Čaušević

Navijači Real Madrida pomno prate situaciju oko Luke Modrića i Tonija Kroosa jer se nadaju da će im klubu ponuditi produženje saradnje na još godinu dana, no neugodno su se iznenadili kada su shvatili ko im je bio prioritet ispred njih dvojice kada je novi ugovor u pitanju.

Pojedinim igračima Real Madrida na kraju ove sezone ističe ugovor, a u centru pažnje nalaze se Luka Modrić i Toni Kroos za koje se još uvijek ne zna da li će i naredne sezone igrati u dresu kraljevskog kluba.

Kroos je ove sezone standardniji kada je minutaža u pitanju u odnosu na Modrića i čini se da nema sumnje da će Nijemac na kraju produžiti ugovor na još godinu dana.

S druge strane za Modrića je to još uvijek itekako upitno jer nije tajna da je Hrvat nezadovoljan statusom koji ima ove sezone u ekipi Carla Ancelottija, a i pitanje je da li će mu Real ponuditi nastavak saradnje.

Međutim, dok svi čekaju rasplet situacije s Modrićem i Kroosom čelnici Real Madrida odlučili su da se pozabave drugim igračem što je iznenadilo mnoge.

Oglasi

U pitanju je Lucas Vazquez kojem također na kraju sezone ističe ugovor i činilo se da će ovaj put napustiti ekipu. No, "vječiti džoker" će izgleda ostati u Real Madridu jer mu je klub spremio produženje saradnje.

Ugledna Marca piše da će Real Madrid ponuditi uskoro Lucasu produženje ugovora na još najmanje godinu dana, te očekuju da će ovaj 32-godišnjak to prihvatiti.

Lucas je ponikao u Realu, a član prvog tima je već skoro devet godina nakon što se na ljeto 2015. godine vratio iz Espanyola. Iako je mnogo puta bio na izlaznim vratima svaki put bi se izborio za novi ugovor jer je on tip igrača koji treneri vole.

Španac može igrati na mnogim pozicijama što se u Realu vidjelo, a posebno u eri Zinedinea Zidanea. I Ancelotti očito voli Lucasa i ne želi da on napusti klub, te će prema svemu sudeći dobiti na kraju novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dosadašnjem dijelu sezone Lucas je odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima, dao je jedan pogodak i upisao četiri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Može malo više informacija o Modriću, molim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi