AS na naslovnici predstavio velika pojačanja u dresu Reala: Mbappe i još dvojica

Čeka nas uzbudljivo ljeto

AS na naslovnici predstavio velika pojačanja u dresu Reala: Mbappe i još dvojica

Edmir Škorić

Real Madrid će na ljeto imati najmanje trojicu novih nogometaša.

Madridski list AS je bio izuzetno direktan sa svojom naslovnicom na kojoj su tri lika u dresu Reala. U krupnom kadru PSG-ov napadač Kylian Mbappe, ali još dvojica koji će navodno, poput Francuza, od ljeta nositi dres kraljevskog tima.

U Realovom dresu je mjesto na naslovnici madridskog sportskog lista zauzeo i stoper Chelseaja Antonio Rudiger, koji je navodno prihvatio uslove i kao slobodan igrač dolazi u najtrofejniji klub na svijetu.

Prema riječima novinara Nicola Schire, njemački reprezentativac traži četverogodišnji ugovor, ali i platu od 12,5 miliona eura za svaku sezonu. Istodobno, Rudiger također želi 20 miliona eura bonusa. S obzirom da nema odštete koja bi išla Chelseaju, to i nije tako strašno.

Pored njega i Mbappea naslovnicu krasi i Aurelian Tchouameni, defanzivni vezni iz Monaca koji je navodno sve dogovorio s Realom.

22-godišnji Francuz već ima osam nastupa za Francusku uz jedan gol i sarađuje odavno s Mbappeom kroz nacionalne selekcije jer su i ranije igrali zajedno u omladinskim reprezentacijama Tricolora.

On je ponikao u Bordeauxu, ali je početkom 2020. godine za 14 miliona prešao u Monaco čiji je i danas član. Ima ugovor do ljeta 2024. godine, zbog čega Real mora platiti odštetu, a vrijednost igrača procijenjena je na oko 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema nikakve sumnje da će navijači Reala biti presretni ako se obistine sve ove glasine, no čini se da niej daleko od istine jer ipak AS važi za jednu od uglednih i etabliranih novina u Španiji čiji novinari doslovno žive s Realom 24 sata.

Madriđani u međuvremenu ponovo osvajaju titulu u Španiji, a u Ligi prvaka su u polufinalu gdje ih čekaju dueli sa Manchester Cityjem, dok su prethodno izbacili PSG i Chelsea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Inače as je releventan izvor hahahaha.Oni pišu sve u korist tog fašističkog isprdka.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi