Ni sudija ga nije mogao "pogurati": Carvajal glavom nokautirao protivnika, pa se čudio isključenju

Direktan crveni karton desnom beku Real Madrida

Ni sudija ga nije mogao "pogurati": Carvajal glavom nokautirao protivnika, pa se čudio isključenju

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida neočekivano su kiksali na gostovanju kod Rayo Vallecana (1:1) u okviru 25. kola španske La Lige. U finišu meča u centru pažnje našao se Dani Carvajal koji je zbog nevjerovatno bezobraznog poteza dobio direktan crveni karton.

Kraljevi su danas na Vallecasu bili apsolutni favoriti i očekivalo se da će nastaviti seriju pobjeda u prvenstvu, ali Rayo ih je uspio iznenaditi i zaustaviti.

Utakmica gradskih rivala u predgrađu Madrida završena je rezultatom 1:1. Real Madrid je poveo golom Joselua iz treće minute, dok je konačnih 1:1 postavio Raul de Tomas koji je u 27. minuti bio siguran s bijele tačke.

Izabranici Carla Ancelottija pokušali su na sve načine da dođu do pobjede, te se u finišu meča uvukla nervoza u redove Kraljeva kada je bilo gotovo jasno da neće doći do pobjede.

U 95. minuti Dani Carvajal je u potpunosti izgubio živce zbog čega je dobio direktan crveni karton kada je glavom namjerno udario Kikea, a glavni sudija Ruiz mu je bez mnogo razmišljanja pokazao put ka svlačionici.

Oglasi

Carvajal je samo dvije minute ranije dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja, ali potom je bezobraznim potezom sve šokirao.

On i Kike su bili u duelu i napadač Rayo Vallecana je vukao za dres desnog beka Reala, no on je neočekivano glavom udario Kikea koji je ostao da leži na terenu, a Carvajalu je pokazan crveni karton.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bezobrazan potez igrača Real Madrida možete pogledati na OVOM LINKU.

Ubrzo nakon što je Carvajal dobio isključene sudija Ruiz svirao je kraj meča, te je na Vallecasu moglo početi slavlje jer su navijači bili itekako zadovoljni što je Rayo izbjegao po mnogima već upisan poraz.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar1989
A ubi se nakarado i ti i naslov
2 1
user1708040072
To je taj novinarcic... Hejtaj i dalje al ti djaba kad ce osvojit ligu...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi