Okršaj dva Reala u Madridu završio bez golova

Ovom rezultatu se najviše raduju navijači Barcelone

Okršaj dva Reala u Madridu završio bez golova

E. Čaušević

Real Madrid večeras je na Santiago Bernabeu odigrao utakmicu bez golova protiv Real Sociedada u derbiju 19. kola španske La Lige.

Real Madrid je dosta bolje otvorio meč i bio konkretniji od samog početka. Prvu ozbiljniju šansu vidjeli smo u 15. minuti kada je u prilici bio Vinicius Junior koji iz dobre pozicije loptu šalje pored gola Sociedada.

Kraljevi su nastavili s pritiskom i u nastavku meča. Desetak minuta kasnije iz dobre pozicije s vrha kaznenog prostora šutirao je Kroos, ali je golman gostiju to odbranio.

U 35. minuti pokušaj Rodryga, ali ponovo gola nema. U finišu prvog poluvremena dobra akcije Viniciusa i Rodryga, lopta je došla do Benzeme koji je šutirao direktno u golmana Sociedada.

U drugom poluvremenu gledali smo istu sliku na terenu. Real Madrid je napadao, dok su se gosti iz San Sebastiana fokusirali većinom na odbranu svog gola.

Odličnu šansu u 57. minuti imao je ponovo Rodrygo, no jedan od defanzivaca Sociedada ga je izblokirao u posljednji trenutak.

Pet minuta kasnije prijete i gosti. Pokušao je Takefusa Kubo, ali je Courtois bez problema zaustavio njegov udarac.

U 71. minuti odlična šansa za Real. Vinicius je izašao sam ispred golmana Sociedada, ali je Remiro to uspio nekako da odbrani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je napadao i imao incijativu i u finišu utakmice, ali odbrana Sociedada je večeras jednostavno bila bez greške. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo bez golova što je rezultat koji najviše odgovara lideru Barceloni.

Nakon ovog remija Barcelona je ostala prva sa 47 bodova, dok je Real Madrid sada drugi i ima pet bodova manje u odnosu na Barcu. Sociedad je treći sa tri boda manje u odnosu na večerašnjeg rivala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Veliko slavlje u kantaloniji. Najveci klub na svijetu odigrao nerjeseno!!!
6 9
Mostarac94
Zapeli momci zivotom protiv najveceg kluba na svijetu i jbga, svaka cast golmanu na odbranama, sto se tice igre Reala ne bi nista mijenjao niti zamjerio, nakon kupa i 120min ovako odigrat svaka cast
8 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi