Kroos ne želi ništa da krije, stao pred kameru i priznao šta se dešava oko novog ugovora u Realu

Bio je maksimaln iskren

Kroos ne želi ništa da krije, stao pred kameru i priznao šta se dešava oko novog ugovora u Realu

E. Čaušević

Toni Kroos se vratio u reprezentaciju Njemačke nakon pauze od nekoliko godina i pokazao je kakvo pojačanje je dobio Julian Nagelsmann. Nakon sinoćnje pobjede protiv Nizozemske Kroosa su pitali da li ostaje u Real Madridu, a on je odlučio iskreno da odgovori na to pitanje.

Kroos se prije nekoliko godina penzionisao kada je nacionalni tim u pitanju, ali s obzirom u kakvoj formi igra u Real Madridu selektor Julian Nagelsmann ga je uspio nagovoriti da ponovo igra za reprezentaciju i bude na Evropskom prvenstvu na ljeto.

Kakvo pojačanje su Nijemci dobili Kroos je pokazao u prethodne dvije prijateljske utakmice u kojima je Njemačka pobijedila Francusku i Nizozemsku, a iskusni veznjak je bio zaista sjajan.

Njemačka je sinoć sa 2:1 uspjela da pobijedi Nizozemsku, a upravo je Kroos bio taj koji je asistirao Fullkrugu u 85. minuti za pobjedu.

Nakon utakmice Kroos se pojavio pred novinarima u mix zoni, a jedan od njih pitao ga je da li na kraju sezone ostaje u Real Madridu s obzirom da mu ističe ugovor, te da li ima ponudu Kraljeva da ponovo produži saradnju.

Oglasi

U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome da li će Kroos i Luka Modrić dobiti nove ugovore, a iako se pojavila informacija da je Nijemac dobio već ponudu čini se da to nije istina.

Kroos je odlučio iskreno odgovoriti da ne zna gdje će igrati iduće sezone, te da će odluku najvjerovatnije donijeti u narednih mjesec ili dva.

"To je odluka koju još nisam donio. Odlučit ću u narednih mjesec ili dva. Uvijek vam govorim istinu i istina je da zaista ne znam. Dosta ljudi želi da igram još godinu dana i to je pozitivan znak. Osjećam se dobro, ali odluka još uvijek nije donesena", rekao je Kroos.

Iako ima tek 34 godine već neko vrijeme se špekuliše da bi Kroos mogao čak da se penzioniše na kraju sezone, no s obzirom u kakvoj formi igra teško je očekivati da će se to desiti.

Oglasi

Najbolji znak je njegov povratak u reprezentaciju Njemačke, te zbog toga mnogi vjeruju da ćemo Kroosa i naredne sezone sigurno gledati na velikoj sceni.

On je prošlog ljeta produžio ugovor s Real Madridom na još godinu dana i kako stvari stoje isti scenario ćemo gledati i na kraju ove sezone jer je Kroos standardan u timu Carla Ancelottija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu kraljevskog kluba odigrao već 38 utakmica i zabio je jedan pogodak, te je upisao još sedam asistencija.

Povratkom u reprezentaciju Njemačke sada je došao do brojke od 107 nastupa za nacionalni tim, a pored toga uspio je postići 17 golova, te je jasno da će biti zaista ogromno pojačanje za Nagelsmannov tim na Evropskom prvenstvu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi