Zidane žali samo što nije zaigrao s jednim veznjakom: "Dva puta sam molio Pereza da ga dovede"

Smatrao ga je najboljim na svijetu

Zidane žali samo što nije zaigrao s jednim veznjakom: "Dva puta sam molio Pereza da ga dovede"

A. Čaušević

Zinedine Zidane se smatra istinskom fudbalskom ikonom. Legendarni Francuz je obilježio jednu eru, igrao je sa mnogim velikim igračima, ali i dalje žali što jedan veznjak nije s njim dijelio svlačionicu.

Najbolje dane igračke dane Zidane je proveo nastupajući za Juventus i Real, a dok je bio član Kraljeva dva puta je molio Florentina Pereza da dovede jednog igrača na Bernabeu.

Iako su već tada popularni Galacticosi imali vrhunski tim, Francuz je smatrao da im fali još nešto. To je bio čuveni kapiten Liverpoola Steven Gerrard.

Gerrard se danas bavi trenerskim poslom, a na početku njegove karijere Zidane je tražio od Pereza da ga dovede u Real.

"U prošlosti sam rekao da je Gerrard na svom vrhuncu bio najbolji na svijetu", kazao je Zidane te nastavio:

Oglasi

"Mislim da je bilo ljeto 2004. godine. Razgovarao sam s Florentinom Perezom i rekao sam mu da želim da mi Gerrard bude partner u veznom redu za Madrid.

"Znam da je klub pokušao dva puta, ali on nije htio napustiti Liverpool. Nema mnogo igrača koji odbijaju Real Madrid, ali mislim da vam to puno govori o lojalnosti tog čovjeka."

Gerrard i Zidane iz igračkih dana

Dugo vremena se smatralo da je Francesco Totti bio jedini igrač koji je odbio Real Madrid radi ljubavi prema Romi. Međutim, izgleda da i nije baš tako.

Gerrard je praktično cijelu svoju igračku karijeru proveo u Liverpoolu. Kultni Anfield Road je napustio 2015. godine kada je otišao u LA Galaxy.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Reala na sve načine Gerrarda je pokušavao dovesti i Chelsea, ali je čuvena "osmica" Redsa uvijek odbijala otići iz Liverpoola.

Inače, Gerrard i Zidane su jedan protiv drugog igrali nekoliko puta, a uglavnom bi uspješniji bio Francuz. Ostaje nezaboravan duel sa Eura 2004 kada je Zidane sa dva gola srušio Englesku za trijumf od 2:1.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi