BiH dio fudbalske historije: "Razmijenio sam dres sa Jovićem, navijači nas nisu dočekali..."

Noć za pamćenje

BiH dio fudbalske historije: "Razmijenio sam dres sa Jovićem, navijači nas nisu dočekali..."

H. Zilić

Moldavski prvak Sheriff Tiraspol kreirao je jednu od najvećih senzacija u historiji Lige prvaka.

Sheriff je kao gost savladao Real Madrid sa 1:2, a ovaj rezultat odjeknuo je fudbalskim svijetom.

Dio ove nevjerovatne priče koju režira Sheriff ove sezone je i bh. fudbaler Stjepan Radeljić, koji je u ranijim izjavama za naš portal govorio generalno o fudbalskoj bajci iz Moldavije, a sada je podijelio nekoliko zanimljivosti nakon velikog trijumfa protiv Reala.

Za većinu fudbalera Sheriffa ovo je bio veliki trenutak u karijerama i sama činjenica da igraju na Santiago Bernabeu, a nakon meča razmijenili su dresove sa zvijezdama Reala. Radeljić je uspio razmijeniti dres sa još jednim momkom rođenim u Bosni i Hercegovini.

"Nevjerovatan rezultat za nas. Čestitke stižu sa svih strana. Stigao sam i razmijeniti dres sa Lukom Jovićem", rekao je Radeljić u kratkom razgovoru za SportSport.ba po dolasku u Moldaviju, gdje je termin malo i pokvario slavlje.

"Stigli smo u ranim jutarnjim satima, navijači nas nisu dočekali zbog tog nezgodnog termina dolaska, bilo je samo nekoliko novinara", otkrio nam je bivši fudbaler Širokog, koji nije zaigrao protiv Reala, ali svoje minute je upisao u prvom meču protiv Shakthara i bitan je kotač u igri Sheriffa u prvenstvenim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tim iz Tiraspola sada očekuje dvomeč sa Interom u Ligi prvaka, a Radeljić je ranije izjavio da jedva čeka duele sa Edinom Džekom, kojeg smatra za jednog od najboljih napadača današnjice.

Vidjet ćemo šta nam je Sheriff spremio za oglede protiv aktuelnih prvaka Italije, koji su tanko otvorili ovogodišnju Ligu prvaka i bit će pod pritiskom.

Promo

Top Komentari

denimen9
I shot the Sheriff, but I didn't shoot the deputy...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi