Realovo čudo od djeteta nije moglo na Football Manager bez očevog odobrenja

Nekoliko godina ranije

Realovo čudo od djeteta nije moglo na Football Manager bez očevog odobrenja

E. Škorić

Billo je to 2014. godine, Sports Interactive se još borio za dozvolu kako bi u Football Manager 15 ubacio Martina Odegaarda.

Odegaard sada ima 20 godina, a sa nepunih 17 potpisao je za Real Madrid, no nije se naigrao u dresu slavnog kluba, pa je selio na posudbe i trenutno je u Vitesseu.

Kada je tek stigao u Real, o Odegaardu se pisalo kao o "najvećem nogometnom čudu", ali on do kraja nije iskoristio svoj potencijal.

A zanimljiva je priča kako je njegov otc Hans Erik bio upitan od strane Sports Interactivea za odobrenje kako bi njegov tada 16-godišnji sin mogao da se pojavi na novoj inačici popularne nogometne simulacije Football Managera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovime vam odobravam dodavanje Martina Odegaarda u Football Manager 15. Najbolje želje, Hans Erik Odegaard, otac", napisao je Erik na komadu papira i isti poslao u sjedište Sports Interactivea.

Ubrzo je SI dobio poruku i Odegaarda "lansirao" u najnoviju inačicu Football Managera, ne slućeti da će ubrzo nakon toga postati igrač Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti