Panika u srcu Evrope: Bomba eksplodirala ispred stadiona, navijač hitno prevezen u bolnicu
FOTO: AC Reggiana 1919/facebook

Pobjeda kluba pala u drugi plan

Panika u srcu Evrope: Bomba eksplodirala ispred stadiona, navijač hitno prevezen u bolnicu

H. Zilić

Navijačka strast, ali i neredi znaju dovesti do težih posljedica, a nažalost jedna takva nesreća dolazi nam ovaj vikend iz Italije sa utakmice Serie B između Reggiane i Venezie.

Reggiana je dobila utakmicu 1:0 golom Gondoa u 47. minuti, a gosti su promašili penal u 41. minuti kojeg je izveo Pohjanpalo.

Ipak nakon utakmice loše vijesti. Došlo je do upotrebe pirotehnike na tribini gdje su bili navijači Reggiane što je dovelo do posljedica.

Jedan od navijača je povrijedio ruku i hitno je prevežen u bolnicu. Nakon ukazivanja pomoći, doktori su morali da amputiraju ruku navijaču jer su opekotine i povrede bili iznimno teške.

Policijski izvještaj navode da je ispred stadiona također došlo do eksplozije papirnate bombe, a istraga još uvijek traje.

Oglasi

Prema pisanjima italijanskih medija nesretnom navijaču je u ruci eksplodirala naprava, ali nije navedeno tačno o kakvoj se napravi radi i da li se zapravo sve desilo na tribini ili ispred stadiona što je još pod upitnikom.

Ovo je svakako uznemrilo sve u Italiji, a organizatori utakmica će dobro pripaziti sada kada su u pitanju navijači.

Unošenje eksplozivnih naprava, baklji, topovskih udara, pa i najmanjih petardi bit će strogo zabranjeno.

Reggiana je poznata kao klub koji ima veoma fanatične navijače koji na svakoj utakmici u velikom broju prate svoj tim, a i ranije su znali praviti probleme ispred prostorija kluba, ali i samim fudbalerima nakon loših rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi