Regionalna liga starta 2021. godine?

Mediji iz regiona pišu

Regionalna liga starta 2021. godine?

Prema pisanju pojedinih medija iz regiona, od 2021. godine bi se mogla igrati regionalna liga u kojoj bi nastupili klubovi iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Prema informacijama iz Nyona, za pet godina bi mogle uslijediti velike promjene u evropskim takmičenjima, a postoji opcija da im se pridruže čak i klubovi iz ostalih kontinenata koji bi dobijali pozivnice.

Također, već dugo je aktuelna tema famozne Superlige koja bi trebala zamijeniti Ligu prvaka. Tu bi trebali nastupati najveći evropski klubovi, kao i bogati klubovi sa pozivnicama iz Kine, Sjeverne i Južne Amerike.

Superliga bi trebala predstavljati najelitniji nivo klupskog takmičenja, nakon kojeg bi na red došle regionalne lige, a to je za nas najzanimljivije. Od već spomenute 2021. godine bi se mogle igrati tzv. "balkanska" ili recimo "skandinavska" liga, a u tim takmičenjima bi, kao što je već poznato, nastupale najbolje ekipe iz pojedinih regija.

Treći nivo bi trebala biti nacionalna prvenstva u kojim bi nastupale ekipe koje se ne bi takmičile u dva gore navedena nivoa. Važno je istaći da klubovi koji bi igrali regionalno prvenstvo ne bi imala pravo da učestvuju u nacionalnom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi