Rendulić: Znam da možemo srušiti rekord Benfice

Štoper Zvezde o obaranju Ginisa

Rendulić: Znam da možemo srušiti rekord Benfice

D. Vejo

Nakon što su pobjedom na gostovanju u Novom Pazaru od 0:4 upisali nova tri boda a ujedno i 24. trijumf u nizu, fudbaleri Crvene zvezde sve su bliži cifri koju drži portugalska Benfica a to je 29 uzastopnih pobjeda.

Siguran u to da će stići Benficu pa čak i prestići je i jedan od izabranika Miodraga Grofa Božovića. Zoran Rendulić, jedan od igrača zadnje linije crveno-bijelih kaže kako on i njegov tim mogu ostvariti zacrtani cilj.

"Još uvijek ni ja ali ni moji saigrači nismo svjesni toga šta postižemo i kakve uspjehe radimo. Igramo sjajan fudbal ove sezone. U ligi smo najbolji, prednjačimo u odnosu na naše konkurente. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Jeste da nemam baš pretjerano veliku minutažu ali kada uđem u igru trudim se i doprinosim svoj maksimum za ekipu", kaza je za medije štoper Zvezde, Zoran Rendulić.

Pun samopouzdanja fudbaler tima iz Ljutice Bogdana kaže kako njegov tim može do 30 pobjeda.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Ne da vjerujem, ja sam ubjeđen i znam da možemo srušiti rekord i ispisati istoriju. Bitno je da smo zdravi, da u zdravstvenom kartonu nema problema, prije sve mislim na povrede kako bi mogli do onog što smo postavili kao zadatak", dodaje on.

Fudbaleri Crvene zvezde novu, 25. pobjedu u nizu tražit će narednog vikenda kada idu na gostovanje ekipi Vojvodine u Novi Sad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi