Šta dalje?
Foto: N/FSBiH

Evo šta nas čeka

Šta dalje?

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija BiH porazom od SAD u prijateljskoj utakmici okončala je 2021. godinu.

Zmajevi su ovu godinu odigrali jako neuspješno. U 12 utakmica ostvarene su samo dvije pobjede, uz po pet remija i poraza.

Odigrali smo i jedne od najlošijih kvalifikacija u historiji i nismo uspjeli da se plasiramo niti u baraž za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a u kvalifikacionoj grupi završili smo iza Francuske, Ukrajine i Finske i osvojili smo samo sedam bodova.

Šta dalje?

Naredne akcije reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju u martu 2022. godine. U terminu kada se bude igrao baraž za Svjetsko prvenstvo, naša selekcija odigrat će dvije prijateljske utakmice. Imena protivnika tek treba da saznamo.

Nakon toga, u junu nas očekuju četiri utakmice Lige nacija. Četvrtog juna gostovat ćemo Finskoj, a tri dana kasnije dočekati Rumuniju. 

Jedanaesti juni rezervisan je za gostovanje Crnoj Gori, a tri dana poslije te utakmice u goste nam ponovo stiže Finska.

Naredne akcije imat ćemo u septembru kada ćemo kraju privesti Ligu nacija i to duelima protiv Crne Gore (23.9), te Rumunije u gostima tri dana poslije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Početak Svjetskog prvenstva u Kataru zakazan je za 21. novembar, a otprilike mjesec dana ranije reprezentacije bi se trebale okupiti i spremati za najvažniji fudbalski događaj godine.

Dakle, u oktobru možemo očekivati još prijateljskih utakmica, ali mi se nećemo spremati za Mundijal, nego za kvalifikacije za EURO 2024. u Njemačkoj koje će početi u martu 2023. godine.

Top Komentari

Mackintosh
Dalje je cilj opstat u diviziji B. Podrska Petevu!
3 6
realista1982
Dalje ćemo se sikirati kad god pomislimo na njih,lakše mi je slušati onu budalu Dodika nego gledati reprezentaciju u fudbalu...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi