Reprezentacija Kosova dobija savremeni stadion

Pokrenut projekat

Reprezentacija Kosova dobija savremeni stadion

Midhat Šljivak

Reprezentacija Kosova uskoro će na raspolaganju imati savremeni stadion na kojem će ova selekcija igrati buduće utakmice.

Zanimljivo, Fudbalski savez Kosova je odlučio da ne gradi stadionu glavnom gradu Prištini, već su se odlučili za lokaciju u selu Korrotice u blizini grada Drenasa.

Još uvijek nije poznata koliki će biti kapacitet stadiona, a pretpostavlja se da će biti oko 30.000 gledalaca. Stadion će biti urađen po najsavremenijim standardima i tako će Kosovo postati još jedna selekcija koja će imati dom za svoje fudbalere.

Dok se u ovoj državi gradi, reprezentacija BiH već godinama najbolji izbor ima u Bilinom polju. Ipak, kapacitet ovog stadiona je veliki problem za sve koji žele gledati naš nacionalni tim, dok ostali tereni ne mogu da osiguraju prave uslove za odigravanje velikih utakmica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

S obzirom na to kakvo je stanje u bh. fudbalu, još ćemo se nagledati utakmica u kojima istinski navijači neće moći da prisustvuju utakmici, a druge opcije biće krompirišta na ostalim terenima

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi