Kreću nove akcije Zmajeva: 'Operacija Katar' počinje u Helsinkiju

Zmajevi gledaju prema Svjetskom prvenstvu

Kreću nove akcije Zmajeva: 'Operacija Katar' počinje u Helsinkiju

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Helsinkiju protiv selekcije Finske otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi u nove bitke kreću sa Ivalyom Petevom kao novim selektorom i bez previše promjena u ekipi, a želja svih je da se kvalifikacije otvore trijumfom protiv dobro poznatog rivala.

Selektor Petev je u najavi utakmice rekao da se večeras ide na pobjedu.

"Imam svoj plan. Svako ima plan s kojim želi da pobijedi. Na koji način ćemo izgledati, vidjet ćete sami. Jako je bitno kakav će biti naš pristup, koliko ćemo šansi stvoriti. Ići ćemo na pobjedu svim snagama, a ne mogu komentirat rezultat. S obzirom na naše ponašanje, sve je moguće. Mi idemo na pobjedu i to je naš glavni cilj. Znamo da neće biti lako, ali vjerujem u svoje igrače. Učinit ćemo sve da pobijedimo", rekao je Petev.

Kapiten Edin Džeko je pred meč istakao kako očekuje mnogo bolje rezultate od onih iz prošlih kvaifikacija.

"Očekujemo bolje rezultate. Bez obzira što imamo novog selektora, sam selektor ne donosi bolje rezultate. Tu smo i mi igrači koji smo igrali prošle kvalifikacije. Nismo bili na nivou na kojem treba da budemo. Od nas samih igrača očekujemo mnogo više nego što smo dali u zadnjim kvalifikacijama", istakao je Džeko koji je i istakao da je sada selekcija uigranija i da bi to moglo dosta pomoći u današnjem meču.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvota u Mozzartu na pobjedu BiH u Helsinkiju je zaista sjajna. Ako vjerujete da će Zmajevi dobiti ovaj meč ili barem uzeti bod, odradite svoju prognozu OVDJE.

Susret Finska - BiH igra se od 20:45 sati.

Top Komentari

Ajax11
Prije tekme:Atmosfera odlicna...svi igraci jedva cekaju pocetak utakmice...mi smo sada uigrani...teren i uvjeti su odlicni... Poslje tekme: ne znam zašto to danas nije išlo...ipak mislim da mozemo i moramo bolje...protivnik je jednostavno više zelje imao...tek je pocetak kvalifikacija, imamo još dosta utakmica da se igra....
8 2
Dtox
Finci su zeljeli vise pobjedu a mi nismo imali vremena da uigramo ekipu i odgovorimo zadatku. Ipak ostaje zal za propusteno prilikom, ali tek je pocetak kvalifikacija, i ocekujem da iz utakmice u utakmicu izgledamo bolje. Cast protivniku ali ipak mislim da smo bolja reprezentacija od Finske. Malo nas je i poremetila ta nahlada Pjanica koji je ipak stisnuo zube i odigrao koliko moze. Idemo sad vidjeti koliko mozemo protiv favorizovane Francuske. Zakljucio je Petev
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi