Reprezentativci BiH odradili trening u Zenici, čeka se dolazak Memiševića
Svi reprezentativci osim Samira Memiševića večeras su odradili lagani trening u Zenici

Selektor ne može računati na Gojaka i Šunjića

Reprezentativci BiH odradili trening u Zenici, čeka se dolazak Memiševića

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici, gdje će se pripremati za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog prvo će igrati u petak s Italijom na Bilinom polju, a onda će gostovati u posljednjem kolu kod selekcije Lihtenštajna.

Večeras su reprezentativci odradili i prvi trening, a na njemu su bili svi pozvani nogometaši, osim Samira Memiševića koji je naknadno dobio poziv i večeras će se priključiti ekipi. Naravno nije bilo Tonija Šunjića i Amera Gojaka koji su povrijeđeni.

Večerašnji trening protekao je u opuštenoj varijanti, jer su skoro svi reprezentativci igrali proteklog vikenda, tako da nije potrebe za treningom jačeg intenziteta.

Na treningu je bilo i novo ime u reprezentaciji, veznjak turske Kasimpase, Haris Hajradinović, koji se protiv Italije i Lihtenštajna nada debiju za A-selekciju BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Stručni štab na čelu sa selektorom istakao je da igračima ne treba veći motiv od igranja protiv Italije, tako da očekuje da oni igrači koji dobiju šansu iskoriste je na pravi način.

Poznato je da su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo za našu selekciju minimalne, ali to se ne čini da je mnogo uticalo na atmosferu među igračima, bar po onome što se vidjelo na treninzima, ali i ranije.

Top Komentari

Benjamingst
Momci dobro se odmorite u nasoj lijepoj BiH. Jedite sto oci vase vide, pijte sto vam usta vasa zeli, jedite kolace kao da ste djeca mala I na utakmicu zabavite se malo a nacija citava neka sanja kad ce BiH ponovo na neko veliko takmicenje. Bolje reci zaboli vas ona stvar za uspjeh BiH...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi