I Riad Bajić danas predstavljen u novom klubu - pridružio se dvojcu iz Sarajeva

Ostaje u Turskoj

I Riad Bajić danas predstavljen u novom klubu - pridružio se dvojcu iz Sarajeva · Zvanično

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Riad Bajić potpisao je dvogodišnji ugovor s turskom ekipom Ankaraguču.

Riad Bajić je minule sezone pronašao put do prave forme i vratio se u svoj prepoznatljivi golgeterski ritam, pa je za njega zainteresovano nekoliko klubova.

Bh. napadač je postigao 13 golova na 34 utakmice u dresu Giresunspora. Iako je imao još godinu dana ugovora sa klubom, ovog ljeta je odlučilo da ga napusti i da potpiše za Ankaraguču.

Iako ga je htjelo nekoliko turskih timova, on se odlučio za Ankaraguču. Dvostruki osvajač Kupa Turske bio je 11. u Superligi prošle sezone, a u svojim redovima ima još dva bh. igrača - defanzivca Nihada Mujakića i veznjaka Andreja Đokanovića, bivše igrače Sarajeva.

Oglasi

S obzirom da je i Edin Džeko sada stigao u Tursku (potpisao za Fenerbahče op.a), čini se da će Super liga ove zemlje biti najpraćenije takmičenje za ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini. 

Galatasaray je osvojio prvenstvo u Turskoj prošle sezone, slavivši ispred Fenerbahčea i Bešiktaša, a za sada nije poznato kada će početi nova sezona, odnosno nije još održano žrijebanje parova.

Podsjetimo, Bajić je u Giresunspor stigao prethodnog ljeta iz Udinesea u kojem se nije snašao, te svakako raduje njegov povratak u formu.

U Italiji je igrao na posudbama u Bresciji i Ascoliju, bio je na posudbi i u Basaksehiru, a u formi karijere bio je kada je nosio dres Konyaspora od 2015. do 2017. godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kao igrač Konyaspora debitovao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu 2017. godine, a na 12 nastupa se nije upisao u listu strijelaca.

Posljednji put je na spisku bio 2019. godine kod Roberta Prosinečkog, a sada se nije našao ni na rezervnom spisku Faruka Hadžibegića za mečeve s Portugalom i Luksemburgom.

Top Komentari

komentator1
A ko je rijad Bajric???
2 0
Adnanos
Ali zato jest Mesanovic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti