Gol i asistencija Bajića nedovoljni Bresciji u Kupu Italije

Odličan nastup bh. napadača

Gol i asistencija Bajića nedovoljni Bresciji u Kupu Italije

M. Šljivak

Riad Bajić debitovao je na sjajan način u dresu italijanskog drugoligaša Brescije.

Bh. fudbaler upisao je gol i asistenciju za svoj tim u porazu u 1. kolu Kupa Italije od Crotonea nakon penala rezultatom 4:2 (2:2).

Domaći tim prvi stiže do prednosti u ovom susretu. Miloš Vulić je u 26. minuti pogodio za 1:0.

Do kraja prvog dijela oba tima su imala nekoliko pokušaja, ali promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima.

Nastavak meča donosi šou Rijada Bajića koji je najzaslužniji za preokret kojeg je Brescia napravila.

Prvo je Bajić u 46. minuti asistirao Van de Looiju za izjednačenje rezultata na 1:1, a potom je bh. fudbaler u 67. minuti postigao prvi zvanični gol u dresu novog tima za prednost od 2:1.

Brescia međutim nije dugo držala prednost. Samo deset minuta kasnije Mulattieri je pogodio za 2:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj rezultat je ostao i nakon produžetaka koji su odigrani, pa se putnik u narednu fazu odlučio penalima.

Bajić je uspješno realizovao udarac i u penal seriji. Ipak, ostatak ekipe ga nije ispratio i Crotone je prošao u narednu rundu Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi