Ribery postigao dogovor sa Salernitanom
FOTO: EPA

Naredne sedmice stiže na ljekarske preglede

Ribery postigao dogovor sa Salernitanom

H. Zilić

Franck Ribery je od ovog ljeta slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Fiorentinom.

Iskusni Francuz koji ima 38 godina ostaje na Apeninima jer je dogovorio sve sa Salernitanom, koja se od ove sezone nalazi u Seriji A i čije boje brani i povremeni bh. reprezentativac Milan Đurić.

O ovome se špekulisalo posljednjih dana, a Ribery je vagao između Salernitane i Verone na kraju se ipak odlučio za Salernitanu.

Ribery bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor sa mogućnosti i godine produženja, a agodišnja plata bi bila 1,5 miliona eura plus bonus.

Kako prenosi ugledni Sky Sport Ribery bi već početkom naredne sedmice trebao biti na ljekarskim pregledima u Salernitani, a nakon toga će transfer biti i ozvaničen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom karijere je igrao za Brest, Metz, Galatasaray, Marseille, a najveći trag ostavio je u Bayernu gdje je nastupao čak 12 sezona i na 425 utakmica je postigao 124 gola.

Njegovo iskustvo, ali i kvaliteti mogli bi da budu od velike važnosti za Salernitanu u borbi za opstanak nakon uvodnih poraza od Bologne i Rome.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi