Ribery u ulozi posrednika: Dvojicu bivših saigrača nagovara da dođu u Fiorentinu

Da li će uspjeti?

Ribery u ulozi posrednika: Dvojicu bivših saigrača nagovara da dođu u Fiorentinu

Fiorentina je ljetos uspjela u svoje redove dovesti iskusnog Francka Riberyja, nakon što je Francuz "čitavu vječnost" proveo u redovima Bayerna.

Pokazao je 37-godišnji Ribery da itekako još ima šta ponuditi na terenu, a Fiorentini bi sada mogli biti korisni i njegovi kontakti.

Ribery je navodno preuzeo ulogu menadžera/posrednika, a kao zadatak ima dovođenje u Fiorentinu svojih bivših saigrača iz Bayerna, Marija Goetzea i Marija Mandžukića.

I jedan i drugi su slobodni igrači, a za Mandžukića su se ovih dana pojavile špekulacije da je jako blizu dolaska u Fiorentinu.

Inače, Mandžukić je zimus napustio Juventus i potpisao za Katarski Al Duhail, ali se tamo nije dugo zadržao i sada ima slobodne papire.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gotze je također ovog ljeta postao slobodan igrač pošto je okončao saradnju sa Borussijom Dortmund. Pored Fiorentine, navodno se za njega interesuje i Atletico Madrid.

Da li će Ribery uspjeti odigrati ključnu ulogu i nagovoriti pomenutu dvojicu fudbalera da dođu na Artemio Franchi, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi