Rijeka nije uspjela, Ferencvaroš u grupnoj fazi Lige Evrope

Play-off za LE

Rijeka nije uspjela, Ferencvaroš u grupnoj fazi Lige Evrope

Rijeka je u prvom meču play-offa za grupnu fazu Lige Evrope u Belgiji poražena od Genta sa 2:1, dok je večerašnji meč na Rujevici završen rezultatom 1:1, pa je u grupnu fazu otišao belgijski predstavnik.

Riječani su kao i u prvom meču prvi stigli do vodstva. Odbrana Genta nije dobro reagovala, pa je Acosty u 32. minuti ugostio Puljića koji je pogodio za 1:0.

Međutim, samo dvije minute kasnije Gent je stigao do poravnanja. Plastun se najbolje snašao u gužvi pred golom Rijeke i pogodio za 1:1.

Ispostavilo se da Plastun tada postavio rezultat prvog poluvremena, da bi Rijeka u nastavku krenula po gol koji bi joj donio barem produžetke.

Imali su domaći nekoliko opasnih napada u drugom poluvremenu, ali ipak nisu uspjeli pronaći put do gola Genta, pa su ostali bez produžetaka i eventualnog plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

U utakmici koja je počela u istom terminu mađarski Ferencvaroš je sa 4:2 na svom terenu savladao litvansku Suduvu. Kako je prvi meč u Litvaniji završen rezultatom 0:0, Ferencvaroš je prošao u grupnu fazu Lige Evrope.

Suduva se je ipak pružila snažan otpor, pa su gosti prvi stigli do prednosti. Verbickas je u 11. minuti pogodio za 0:1, ali je Varga sa bijele tačke u 36. poravnao na 1:1.

Ferencvaroš je prije odlaska na odmor stigao do preokreta. Igrala se sudijska nadoknada prvog dijela kada je Boli pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Topčagić je međutim u 64. poravnao na 2:2, ali je samo dvije minute kasnije Nguen postigao gol za novo vodstvo domaćih.

Sve dileme o putniku u grupnu fazu Lige Evrope riješio je Signevich golom sa bijele tačke u šestoj minuti sudijske nadoknade vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi