Raspada se sjajna generacije Rijeke? Sprema se pet velikih transfera: "Taj će sigurno u Seriju A"
Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Antoni Čulina govorio za italijanske medije

Raspada se sjajna generacije Rijeke? Sprema se pet velikih transfera: "Taj će sigurno u Seriju A"

A. Čaušević

Rijeka je u odličnoj situaciji da osvoji titulu prvaka Hrvatske, drugu u svojoj historiji. Kako god završila sezona na Kvarneru će se suočiti sa navalom ponuda iz Liga petice, a nekoliko igrača je već sada u centru pažnje.

U razgovoru za italijanske medije Antonini Čulina, pomoćnik sportskog direktora Rijeke. Darka Raića Sudara otkrio je koji bi igrači Rijeke mogli napustiti Rujevicu.

Trenutno na Kvarneru omraženi Sergej Jakirović je počeo, a Željo Šopić nastavio sa izgradnjom sjajne generacije Rijeke koja je u igri da osvoji duplu krunu.

Riječani u izlogu imaju zaista niz mladih igrača pred kojim je blistava karijera, a Čulina je govorio i o mogućim transferima čak petorice igrača.

Posebno je bio zanimljiv komentar za mladog napadača Franju Ivanovića za kojeg je Čulina rekao da će sigurno završiti u Seriji A.

"Mogao bih spomenuti gotovo svih početnih jedanaest", odgovorio je Čulina na pitanje za koje igrače postoji interes te nastavio:

Oglasi

"Postoji interes za Hodžu, za Labrovića. Spomenut ću i jednog velikog talenta poput Ivanovića koji je u prvih šest mjeseci zabio 12 golova... Sigurno će stići u Serie A, ima tu odlučnost i tu građu koju traže u Italiji.

"A opet, mladi defanzivac poput Galešića na korak je od A reprezentacije. Onaj koji je već u reprezentaciji je Marko Pašalić."

Antonini Čulina govorio o mogućim transferima HNK Rijeka

"Pašalić pravi veliku razliku na terenu, a malo je tako konkretnih ljevaka. Imamo već dosta zahtjeva za njega, zaslužuje ići na Evropsko prvenstvo", dodao je Čulina.

Italijane je zanimalo šta je sa Tonijem Frukom koji je svojevremeno bio u Fiorentini, a u dosadašnjem dijelu SHNL-a na svom kontu ima čak 13 asistencija.

"Riječ je o igraču koji je mogao imati i bolju statistiku, imao je pehova kod golova i pogrešaka suigrača. Možda je on taj koji čini najveću razliku u našem timu."

"On je fenomen za Hrvatsku, jedna od onih desetki kakvih više nema. Fiorentina? Tu je problem što se možda u Italiji hrvatsko prvenstvo ne poštuje i ne shvaća previše ozbiljno. Lako se može vratiti u Serie A.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Gdje bi mogao igrati? Vidim ga dobro u La Ligi, u timu kao što je Sevilla.. Naša prednost je, međutim, kompletan sastav. Ako Fruk ne bude najbolji u utakmici, onda će uletjeti neko drugi."

Podsjećanja radi, devet kola prije kraja Rijeka ima četiri, odnosno pet bodova prednosti nad Hajdukom i Dinamom, s tim da tim iz Zagreba ima meč manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi