Rijeka u vaterpolo uslovima ponovo preuzela vrh, ali o izjavi domaćeg trenera priča cijela Hrvatska
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX - Damir Krajac / CROPIX

Sjajna utakmica i zanimljiva izjava

Rijeka u vaterpolo uslovima ponovo preuzela vrh, ali o izjavi domaćeg trenera priča cijela Hrvatska

E. Oštraković

Fudbaleri Rijeke ostvarili su pobjedu od 2:0 na gostovanju kod Gorice u okviru 22. kola SuperSport HNL-a. Na taj način Gorica je ponovo preuzela vrh tabele HNL-a.

Oba gola postignuta su sa bijele tačke, a dvostruki strijelac bio je Jorge Obregon. Golove je postigao u 66. i 75. utakmici.

Na ovoj utakmici viđena su još dva kaznena udarca, ali Pjaca u petoj minuti sudijske nadoknade, te Jurić u 52. minuti nisu bili sigurni sa jedanaest metara.

Nakon utakmice oba trenera dala su svoje komentare, ali poseban je bio onaj trenera Gorice o kojoj priča cijela Hrvatska.

"Opet je detalj presudio mojoj ekipi. Vrlo ozbiljno razmišljam da patentiram samoljepljivu majicu za ruke. Mislim da bi to bio dobar binzis", rekao je Jeličić.

Oglasi

Naredni protivnik Gorice je ekipa Osijeka.

"Šta da kažem. Idemo dalje, opet na glavu. Odradit ćemo na treningu neke situacije u kojima ćemo ruke vezati na leđa i to je to", rekao je Jeličić.

Sopić "ništa nije vidio"

Trener Rijeke Željko Sopić pravdao se da nije vidio ništa.

"Ne postoji u hrvatskom jeziku riječ za ovo što smo mi danas igrali. Znam da gospodinu sudiji nije bilo lako, ali uvjeti su bili nemogući. Ovaj put stvarno ništa nisam vidio", rekao je Sopić, te je dodao:

Oglasi

"Nije bilo puno fudbala. Ovo što se desilo Pjaci sa penalom, dešava se. ne pucamo penale po vodi inače", jasaj ne Sopić.

Rijeka se vratila na vrh tabele

Veoma važna je bila ova pobjeda za Rijeku u jako, jako teškim uslovima i vratili su se igrači ovog kluba na prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk ima dva boda manje, a Dinamo ima šest bodova manje, ali i jednu utakmicu manje.

Rijeka u narednom kolu dočekuje Lokomotivu, a onda gostuje kod Dinama.

Top Komentari

pero98
Sopa povedi nas. Ff
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi