Parola Riječana  podigla dosta prašine, došlo je do nove promjene na vrhu HNL-a
Rijeka teže od očekivanog do pobjede i povratka na vrh (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Varaždinci su se dobro držali, ali...

Parola Riječana podigla dosta prašine, došlo je do nove promjene na vrhu HNL-a

Edmir Škorić

Derbi 25. kola HNL-a odigran je na Rujevici gdje je Rijeka ugostila Varaždin, koji se ispostavio kao prava nagazna mina za favorite. Uzeli su nedavno bod Hajduku, a malo je nedostajalo da danas napravi isto i Rijeci, koja je ipak teškom mukom slavila sa 2:0.

Rijeka je bila u sjajnoj formi, a onda u prošlom kolu poražena od Dinama u derbiju na Maksimiru s 1:0 i to golom u sudijskoj nadoknadi sa penala.

Bilo je dosta govora o toj utakmici, a u posljednje vrijeme HNL trese VAR skandal i sudije su pod velikim pritiskom zbog silnih propusta. Navijači Rijeke, članovi popularne Armade, stoga su imali parolu upravo s tom tematikom.

“Sami protiv svih na terenu i tribinama, protiv poslušnika u VAR sobi i ložama”, poručili su najvatreniji riječki navijači.

Parola navijača Rijeke (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

A VAR je imao posla i danas. U 42. minuti su tribine tražile penal za Rijeku nakon što je Lamine Ba uletio u Veldina Hodžu u jednon duelu, ali sudija Ante Čulina nkon dugog VAR vijećanja donosi odluku da nema penala.

Varaždin se organizovano branio u ovom duelu, Rijeka stezala obruč, da bi tek u 80. minuti nakon gužve u protivničkom šesnaestercu Galešić glavom postigao pogodak. U prvoj minuti nadoknade domaća ekipa dolazi i do drugog gola i ipak na kraju zasluženo osvaja bitna tri boda.

Oglasi

Rijeka se vraća na vrh tabele sa 53 boda, dok Hajduk pada na drugo mjesto (52), a treći je Dinamo s 47 bodova, ali i utakmicom manje. Modre čeka teško gostovanje u Osijeku danas.

Već sada je jasno da nas nakon dugo vremena čeka jedna velika borba za naslov prvaka u Hrvatskoj. Dinamo je godinama osvajao titule, no sada su i Rijeka i Hajduk u poziciji da i oni mogu da budu prvaci.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Riječani će u narednom kolu, za sedam dana, ugostiti Osijek, Hajduk ide u goste Gorici, a Dinamo nakon Osijeka dočekuje prvo PAOK u osmini finala Konferencijske lige, a samo nekoliko dana kasnije ugostit će Slaven Belupo.

Dodajmo da se kod Rijeke danas povrijedio potencijalni bh. reprezentativac Stjepan Radeljić, koji je jedan od ključnih u ekipi Rijeke. Bivši igrač Širokog Brijega igra važnu ulogu i jedan je od najboljih defanzivaca lige u ovom trenutku. 

Top Komentari

pero98
Bravo šampioni. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi