Ferdinand i Van Dijk izabrali najbolje štopere, ima iznenađenja

U historiji Premiershipa

Ferdinand i Van Dijk izabrali najbolje štopere, ima iznenađenja

A. Čaušević

Rio Ferdinand i Virgil van Dijk se s punim pravom smatraju najboljim defanzivcima u historiji Premiershipa. 

Van Dijk je u ovom trenutku možda i najbolji štoper svijeta, dok je isti epitet svojevremeno krasio Ferdinanda dok je nastupao za Manchester United.

Nizozemac i Englez su u jednoj od emisija BT Sporta birali najbolje centralne bekove u historiji Premiershipa, već godinama najkvalitetnije lige na svijetu.

Van Dijk je na prvo mjesto pozicionirao upravo Ferdinanda, zatim slijede Vincent Kompany, Jaap Staam, John Terry i Sammy Hyypia.

Moglo bi se reći da kod defanizvca Reda i nije bilo previše iznenađenja i sigurno se na njegov izbor nema šta prigovoriti, osim na izostavljanje Nemanje Vidića.

S druge strane, Ferdinand nije izostavio svog bivšeg partnera u posljednjoj liniji, a interesantno da je na prvo mjesto stavio ni manje ni više nego sebe lično.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izbor bivšeg reprezentativca Engleske izgleda ovako: Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Virgil Van Dijk, Jaap Stam i John Terry.

Mora se reći da je Ferdinand itekako samouvjeren, ali kada se pogleda kakav je bio na terenu sigurno se ne može kriviti što je sebe označio kao najboljeg.

Top Komentari

King_Kenny
...nigdje na listi Sol Campbella,a bolji je i od Ferdinanda i od Vidica...
3 0
Amansio
Pol ins, rio ferdinad, sol cambel, van dajk, vidić pet najboljih be nužno ovim redom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi