Xavi nakon Napolija: "Lewandowski igra sve bolje otkako sam rekao da odlazim"
Xavi zadovoljan Lewandowskim.

Trener Barcelone

Xavi nakon Napolija: "Lewandowski igra sve bolje otkako sam rekao da odlazim"

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski bio je jedini strijelac za Barcelonu u večerašnjem remiju s Napolijem. Nakon utakmice ga je hvalio i trener Blaugrane, Xavi Hernandez.

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka večeras su se na Diego Armando Maradona stadionu u Napolju sastali domaći Napoli i Barcelona. Krajnji rezultat glasio je 1:1.

Robert Lewandowski je na asistenciju Pedrija doveo Barcelonu u vodstvo u 60. minuti, no 15 minuta kasnije je za konačnih 1:1 pogodio Osimhen.

Poslije utakmice je javno pohvalio Lewandowskog trener Barcelone, Xavi Hernandez. Istakao je da Poljak igra bolje otkako je Xavi najavio svoj odlazak na kraju sezone.

"Dominirali smo i zaslužili smo da pobijedimo na ovoj utakmici", rekao je Xavi Hernandez, a onda nastavio o Poljaku:

"Od moje najave Lewandowski je napravio veliki korak naprijed. Postigao je mnogo važnih pogodaka u posljednjim utakmicama."

Oglasi

Prisan odnos Xavija i Lewandowskog

Kamere su snimile trenera i napadača Barcelone nakon utakmice u La Ligi prije četiri dana. Slavili su tada protiv Celte 1:2 i bili sretni.

Robert Lewandowski je postigao oba pogotka, drugi u 97. minuti, pa nije ni čudo da su bili itekako sretni nakon tijesne pobjede. Pogledajte.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, što se tiče dvomeča s Napolijem, revanš se igra 12. marta u Barceloni. Nakon večerašnjih 1:1, jasno je da će ta utakmica odlučiti putnika među osam najboljih klubova Evrope. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
E moj ćavi, moralna gromado. Otjeraše te ko kera. A šta si mogao očekivati od lopovskog i propalog kluba?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti