Sada ni ne zna koliko ima para, a evo koliko je Lewa zarađivao na samim počecima

Igrao je tada u Lechu iz Poznana

Sada ni ne zna koliko ima para, a evo koliko je Lewa zarađivao na samim počecima

E. Ganibegović

Robert Lewandowski jedan je od najboljih napadača svijeta. Trenutno je član Barcelone gdje zarađuje ogromne svote novca, a poljski mediji sada su objavili koliko je zarađivao na samim počecima kada je bio član Lecha iz Poznana.

Godine 2008. Robert Lewandowski je prešao u Lech Poznan. Za ovaj klub igrao je dvije godine.

U to vrijeme s klubom je osvojio prvenstvo Poljske, te Kup i Superkup te zemlje. Za Lech je odigrao 82 utakmice, postigao 41 gol i upisao 20 asistencija.

Lewandowski je briljirao u Lechu iz Poznana i sljedećih godina postao zvijezda svjetskog fudbala. Poljski prvak odlučio je nekako počastiti kapitena poljske reprezentacije.

Sljedeći ponedjeljak bit će otvoren Muzej Lecha u kojem će biti predstavljene izložbe vezane uz napadača. Osim video materijala sa svim njegovim golovima u dresu Lecha, moći ćete vidjeti i prvu stranicu igračevog ugovora s klubom.

No, ondje nisu objavili primanja Lewandowskog u Lechu. O tome je nešto više napisao je Maciej Henszel u knjizi koju je izdao klub pod naslovom "Lechiza kulisa".

Oglasi

Glasnogovornik poljskog prvaka izračunao je sljedeće iznose: 4.000 PLN (poljske zlote) za svaki nastup u Ekstraklasi (maksimalno 80.000), 20.000 PLN za stipendiju, 8.500 PLN za pobjedu i igranje u prvoj momčadi, 100.000 PLN za potpis i 50.000 PLN. za polugodišnje igre u Lechu, a na kraju 10.000 za svaki nastup u poljskoj reprezentaciji.

Ispada da je Lewandowski u prvoj sezoni ukupno zaradio nešto više od 689.000 PLN, prenosi portal Interia. Radi se o iznosu od oko 286.000 KM. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Lewandowski trenutno igra za Barcelonu, gdje, prema pisanju medija, zarađuje 10 miliona eura neto. Međutim, plata će mu rasti svake sezone.

Ove sezone odigrao je 24 utakmice i postigao 22 gola. Barcelona je nakon 17 odigranih kola lider na tabeli La Lige sa 44 boda, a nećemo pogriješiti ako kažemo da je Lewandowski najzaslužniji za to. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije