I Zlatko Dalić žrtva velike prevare: Skupljali mu novac za operaciju, a on sebi kupio Golf 7
Screenshot: Provjereno

Slučaj iz 2018.

I Zlatko Dalić žrtva velike prevare: Skupljali mu novac za operaciju, a on sebi kupio Golf 7

Edmir Škorić

Hrvatski selektor Zlatko Dalić jedan je od onih koji su prevareni iako su samo htjeli da pomognu "bolesnom" Robertu Matalinu (37).

U Hrvatskoj je podignuta optužnica protiv Matalina i njegove djevojke Doris Gregorine (22), pošto se tereti da su lažima o Robertovoj bolesti izvukli veliki novac od ljudi.

Ovaj slučaj je iz 2018. godine, kada je Doris pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta, koji je, ispostavit će se kasnije, lagao da je bolovao od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži.

Mnoge osobe su nasjele na priču, ali i poduzeća te ustanove. Novac je uplatio i poznati hrvatski nogometaš Vedran Ćorluka, kao i selektor te reprezentacije Zlatko Dalić. On je sa oko 800 km htiio da pomogne Robertu, a kasnije se slučaj razotkrio i svjestan je da je prevaren kao i mnogi drugi.

Istraga je pokazala kako su prevaranti ukupno prikupili oko 31.000 eura, a potom kupili automobil VW Golf sedmicu, objavila je Danica.

Potvrdio je to vijećnik u njihovoj Općini Dubravica, mjestu na samoj hrvatsko-mađarskoj granici. On ih je na benzinskoj zatekao s tim automobilom i zaključio: “Pa oni nigdje ne rade, to su sigurno kupili od novca iz humanitarne pomoći.” Tako se klupko počelo odmatati.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Protiv Roberta i Doris podignuta je ovih dana optužnica, a par se tokom istrage branio šutnjom. Ako im se dokaže krivnja, morat će da vrate sav novac uplatiteljima, a njih je gotovo 1000.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi