Dalićeve riječi u Jerevanu melem za uši svakog Armenaca

Hvalio rivala

Dalićeve riječi u Jerevanu melem za uši svakog Armenaca

Edmir Škorić

Hrvatska nogometna reprezentacija u Jerevanu sutra igra protiv Armenije meč 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se u ljeto 2024. odigrati u Njemačkoj.

Hrvatska je razbila u Rijeci Latviju sa 5:0, pa kao favorit je doputovala u Armeniju, gdje je očekuje nova utakmica u grupi D. Armenci će svakako biti mnogo teži rival za izabranike Zlatka Dalića, a koliko mogu pokazali su nedavno u Bursi kada su odigrali 1:1 sa Turskom.

Susret koji se igra u ponedjeljak od 18 sati mogao bi biti jedan od ključnih u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, budući da su selekcije bodovno izjednačene sa po sedam bodova, ali Armenija ima utakmicu više. Na vrhu grupe je Turska sa 10 bodova i sa čak dvije utakmice više od Hrvatske i sa jednom više od Armenije.

U svakom slučaju, dosta neizvjesno je u grupi D, budući da se i Wales ima priliku pobjedom u Rigi nad Latvijom uključiti u borbu za drugo mjesto.

"Impresioniran sam vašim rezultatima. Odigrali ste jako dobre utakmice protiv Latvije, Walesa i Turske. Nadam se da ćemo oboje na EURO, ali znam da to neće biti lako. Sviđa mi se kako igrate. I vjerujem u vaš napredak", započeo je Dalić press konferenciju.

Oglasi

S obzirom na to da ih je nahvalio aktuelni selektor bivšeg viceprvaka svijeta i jedne od najboljih reprezentacija današnjice, sigurno je da je sve to bilo lijepo za čuti kada su u pitanju Armenci.

Šta očekuje od protivnika?

"Po svemu što smo do sada gledali, osjetili su da imaju šansu i kvalitetu za plasman na EURO-u. Mi moramo ponoviti pristup iz Rijeke, biti jako ozbiljni, pametni i rutinski riješiti ovakvu utakmicu da nam se otvori put za nastavak".

Hoće li još nešto bitno mijenjati u postavi?

"Nema mjesta kalkulacijama, nešto ćemo promijeniti, pogotovo u fazi odbrane. Oni su jako opasni po bokovima. Ne smijemo i dopustiti kontru i polukontru, da nas iznenade. Neće biti puno zamjena", zaključio je Dalić.

Oglasi

A kakvo je stanje s igračkim kadrom?

"Vidjet ćemo kako napreduje Mateo, nećemo riskirati. Majer je isto imao jedan problem, danas će biti s nama na treningu. Jedino ne znam jeste li upoznati, ali Domagoj Vida nije s nama. Poštedili smo ga puta", dodao je Dalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

I Mateo Kovačić, veznjak Manchester Cityja, bio je na press konferenciji, a on je kazao sljedeće:

"Očekujemo agresivnu i tešku utakmicu. Oni će krenuti jako, htjet će nas iznenaditi. I mi trebamo čvrsto ući i onda će sve biti OK".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi