Hrvati su tek večeras shvatili da su vrhunska reprezentacija
Photo: Damir Skomrlj CROPIX

Kramarić i Dalić dali svoj sud

Hrvati su tek večeras shvatili da su vrhunska reprezentacija

Midhat Šljivak

Hrvatska je savladala Armeniju s 1:0 u kvalifikacionom susretu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Jedini gol zabio je Andrej Kramarić, a selektor Zlatko Dalić je zadovoljan s tri boda. Ističe ipak da je 1:0 premalo prema broju prilika.

Hrvatska juriša prema Evropskom prvenstvu. Vatreni su došli do tri boda u Armeniji (1:0) i preuzeli su vrh tabele.

Selektor Zlatko Dalić je zadovoljan pobjedom. Ističe da je rezultat morao biti drugačije s obzirom na broj stvorenih prilika.

"Imali smo kontrolu i dosta šansi. Nedostajao nam je drugi gol, pa je bilo malo panike. Svaka čast dečkima", rekao je Dalić i nastavio je:

"1:0 je možda premalo, ali dobro, osvojili smo tri boda. Ovo su nam u posljednje vrijeme bili teški protivnici. Nismo izgubili motivaciju i napravili smo korak ka Njemačkoj".

Oglasi

"Idemo korak po korak. Idu Turska kući i Vels u gostima. Želimo što prije osigurati plasman. Jedva čekam utakmicu s Turskom", poručio je Dalić.

Strijelac Andrej Kramarić priznaje kako je pogodio uz malo sreće i shvatio je da su Vatreni vrhunska selekcija.

"Zadovoljni smo pobjedom. Pogodio sam pomalo i uz sreću. Ne znam kada smo pobjeđivali na ovim područjima jer ovakve selekcije nije lako probiti. Moglo je i bolje na papiru, ali imamo tri boda", rekao je Kramarić i dodao je:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Izvukli smo utakmicu na iskustvo. Imamo top momčad, ali to moramo potvrđivati iz utakmice u utakmicu. Sviđa mi se što ne slavimo već idemo ka novim ciljevima", rekao je Kramarić.

Top Komentari

plemic
tek večeras shvatili, glupost. na zadnja dva svjetska prvenstva 2. i 3., i do večeras nisu znali da su svjetska elita. kakvih gluposti ovdje čovjek može pročitati.
3 0
ljoze_ono_na
tako je, ebo svjetsko prvenstvo, evropsko i te gluposti, tek kad pobjedis u armeniji shvatis ko si i sta si
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi