Robert Prosinečki dolazi u Sarajevo na treću operaciju

Planirani završni hirurški operativni zahvat bit će obavljen do 15. februara

Robert Prosinečki dolazi u Sarajevo na treću operaciju

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki uskoro će doputovati u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu.

Prema pisanju Dnevnog avaza, završni hirurški operativni zahvat će biti obavljen do 15. februara i on ne bi trebao trajati duže od jednog sata.

Robert Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra 2018. godine igrao prijateljski meč sa Španijom, požalio na bolove u stomaku, a četiri dana kasnije je hospitaliziran.

Dan kasnije, tj. 23. novembra, Prosinečki je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema sa divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine.

Avaz također piše da su NFSBiH i KCUS uvjereni da će selektor Prosinečki biti spreman da vodi Zmajeve u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje naš tim otvara 23. marta na Grbavici protiv Armenije.

Prvo mjesto u Ligi nacija i samo dva poraza na 12 utakmica

Robert Prosinečki je na klupi reprezentacije BiH debitovao 29. januara 2018. godine na prijateljskoj utakmici sa ekipom Sjedinjenih Američkih Država, protiv koje je kombinovani tim naše selekcije odigrao meč bez pogodaka (0:0).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U proteklih 12 mjeseci, Prosinečki je predvodio Bosnu i Hercegovinu na 12 utakmica te je ostvario pet pobjeda, pet remija i samo dva poraza i to oba u prijateljskim duelima.

Posebno će ostati upamćen sjajan nastup BiH u premijernoj sezoni Lige nacija. Naša reprezentacija je u grupi sa Austrijom i Sjevernom Irskom ubjedljivo zauzela prvo mjesto u grupi sa osvojenih 10 od mogućih 12 bodova, te se plasirala u Ligu A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi