Rooney i 10 godina kasnije govori o "čudnom" detalju nakon što je Džeko zabio gol QPR-u

Smatra da je sve trebalo da se ispita

Rooney i 10 godina kasnije govori o "čudnom" detalju nakon što je Džeko zabio gol QPR-u

Edmir Škorić

Prije nekoliko dana je navršeno 10 godina od famozne utakmice između Manchester Cityja i QPR-a.

City je na Etihadu 13. maja 2012. godine ugostio QPR i trebao je pobjedu za titulu, ali stvari nisu išle najbolje po domaću ekipu koja je bila apsolutni favorit.

Iako su poveli golom Zabalete u 39. minuti, QPR preko Cissea i Mackiea dolazi do preokret u drugom dijelu i Građani su u nadoknadu vremena ušli s 1:2 zaostatkom.

Ni oni najveći optimisti među navijačima Ciyja nisu vjerovali više u preokret. Mike Dean je produžio meč za pet minuta, krenuli su ludi napadi domaćih, svi su bili u šesnaestercu QPR-a, nekoliko vezanih kornera... Iz jednog takvog je David Silva pronašao Edina Džeku, a bh. reprezentativac glavom pogodio za 2:2.

Bio je to jedan od ključnih trenutaka za osvajanje Cityjeve titule, a samo dvije minute kasnije Sergio Aguero u gužvi zabija gol za 3:2 i ogromno slavlje na Etihadu.

U istom trenutku Manchester United je završio meč u gostima kod Sunderlanda i slavio je s 1:0, čekao je da proslavi titulu, a onda su Wayne Rooney i saigrači saznali da je Aguero donio pobjedu Cityju i da će plavi dio Manchestera ipak slaviti titulu.

Bez ikakve dileme je to jedna od najluđih završnica nekog nogometnog prvenstva, a Rooney se 10 godina kasnije prisjetio toga, no jedna stvar ga muči...

"Nikada mi neće biti jasno zašto nije dovedeno u pitanje to što su igrači QPR-a nakon primljenog gola dali loptu Cityju. Čudno mi je, s centra su samo loptu predali igračima Manchester Cityja", rekao je Rooney, koji je postigao taj gol protiv Sunderlanda, koji na kraju nije bio dovoljan za slavlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Djibril Cisse je kao napadač QRP-a slavio nakon utakmice s igračima Cityja, ali da, to je bio povijesni trenutak u Premier ligi pa sam siguran da je, ako niste uključeni kao igrač Manchester Uniteda, to vjerojatno jedan od najvećih trenutaka u ligi", dodao je Rooney.

U petak, kako bi obilježio 10. godišnjicu osvajanja naslova, City je otkrio statuu Sergiju Agueru ispred stadiona Etihad.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ja mislim da kad bi ispitali na koji nacin je Manchester United osvajao titule devedesetih,da bi na kraju kamara bivsih sudija i ljudi iz FA zavrsilo na robiji,a Manchester United u 7.ligi...ali nece Englezi da se brukaju i da im liga propadne kao Seria A nakon afere Calciopolli...
2 10
bhodzic
E čuj Sliva "našao" Džeku. Džeko se majstorski izvukao od odbranbenog igrača i postavio na pravo mjesto, skočio u pravo vrijeme i zabio... Moj novinaru pa nisi u stanju pohvaliti našeg igrača..
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi