Prosinečki otkrio ko je najveći genije u fudbalu: "Igrao sam s Ronaldom, ali on..."

Prisjetio se bogate karijere

Prosinečki otkrio ko je najveći genije u fudbalu: "Igrao sam s Ronaldom, ali on..."

E. Čaušević

Bivši selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki jedan je od rijetkih koji je u svojoj igračkoj karijeri igrao za Barcelonu i Real Madrid.

Mnogi kažu da je Prosinečki najbolje dane karijere proveo u Crvenoj zvezdi s kojom je prije 30 godina postao prvak Evrope, a nakon toga je, između ostalog, igrao za Barcelonu i Real Madrid.

Prosinečki je u svojoj karijeri igrao s velikim zvijezdama, a među njima je bio i legendarni Ronaldom. Međutim, mnoge je iznenadio kada je otkrio ko je za njega najveći igrač genije s kojim je igrao.

U razgovoru za index.hr bivši selektor naše reprezentacije izjavio je da je Dejan Savičević daleko najveći genije s kojim je on imao priliku da igra u svojoj karijeri, te općenito koje je vidio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Kada me pitate tko je mene učinio boljim, ja tu moram pričati o Zvezdi. Teško će se na ovom području ponoviti takva generacija. Moram pričati i o Deji Savičeviću. Mislim da je on jedan od najvećih genija koje sam ja vidio u nogometu, a igrao sam s Ronaldom i mnogim drugim velikim igračima. Dejo je bio genije, bio je sasvim drugačiji i sam je završavao utakmice kako je htio. Zvezda je imala sjajnu generaciju, ti igrači kasnije su napravili transfere u najveće svjetske klubove", rekao je Prosinečki za index.hr.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi