Jedna od najgorih trenerskih avantura upravo je završena

Prosinečki se rastao sa Rudešom

Jedna od najgorih trenerskih avantura upravo je završena

Edmir Škorić

Robert Prosinečki napustio je klupu Rudeša nakon katastrofalnih rezultata na početku sezone.

NK Rudeš i Prosinečki odlučili su da se sporazumno raziđu, što je danas saopštio zagrebački klub. Osim Prosinečkog, klub je napustio i Goran Ciprić, njegov prvi pomoćnik.

Upravo je Ciprić bio asistent Robertu Prosinečkom dok je obavljao funkciju selektora Bosne i Hercegovine.

“Nemam šta puno reći. Bili smo na sastanku Joe (Šimunić), Stipe (Čondrić) i ja. Sjeli smo, porazgovarali, vidjeli da je najbolje da se raziđemo i da svako, bez imalo ljutnje krene na svoju stranu”, kratko je rekao Robert Prosinečki.

“Osobno mi je izuzetno žao, jer Robert Prosinečki je velik gospodin i jednako tako odličan trener. Nažalost, tako je to u nogometu. I dogovorili smo se da je najbolje da prekinemo suradnju. Baš mi je teško… Ali rezultati su ti koji diktiraju neke stvari. Svi smo bili svjesni, pa i trener Prosinečki, da ulazimo iz druge u prvu ligu, znali smo da će biti teško, ali vjerovali smo da ćemo uspjeti doći do pozitivnog rezultata.

Oglasi

Nažalost, nakon sedam kola imamo samo jedan bod, a naši se planovi nisu ispunili. Imamo još puno kola do kraja, dosta je bodova u igri i nadamo se da ćemo se dići što prije. Naravno, ovim putem još bih jednom zahvalio gospodinu Prosinečkom, što je uopće pristao biti dio naše priče u Rudešu”, naglasio je direktor kluba Josip Šimunić.

S bivšim hrvatskim reprezentativcem na klupi Rudeš je u sedam kola osvojio samo jedan bod, a za sada nije poznato ko će naslijediti bivšeg prvaka Evrope sa Crvenom zvezdom.

Rudeš će tek nakon reprezentativne pauze gostovati Lokomotivi, a onda dočekuje Dinamo. U posljednjoj utakmici, odigranoj jučer, Rudeš je poražen od Gorice na svom terenu sa 2:0.

Prosinečki je Rudeš vodio u šest mečeva i ostvario je učinak od jednog remija i pet poraza. Prije Rudeša radio je u Sloveniji gdje je vodio Olimpiju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prije toga je bio trener Denizlispora, Kayserispora, bh. i azerbejdžanske reprezentacije, a karijeru je počeo na klupi Crvene zvezde, s tim da je prethodno radio kao asistent u reprezentaciji Hrvatske.

Nema sumnje da će veoma brzo pronaći novi posao.

Top Komentari

C.Banks
Kad pogledaš selektore naše reprezentacije i njihovu trenersku karijeru, onda je super da smo u top 60
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi