Robert Prosinečki više nije selektor BiH

Napušta klupu Zmajeva

Robert Prosinečki više nije selektor BiH

M. Šljivak

Robert Prosinečki više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon očajnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Izvršni odbor je odlučio da smijeni Prosinečkog sa mjesta selektora, a to je u razgovoru za Faktor potvrdio potpredsjednik FSBiH Milorad Sofrenić.

"Sa Robertom Prosinečkom smo sporazumno raskinuli saradnju. Sinoć smo imali sastanak, a danas smo se telefonski čuli sa ostalim članovima Izvršnog odbora i donijeli konačnu odluku", rekao je Milorad Sofrenić.

Prosinečki je na klupi bh. tima proveo dvije godine. Za to vrijeme 22 puta je vodio Zmajeve sa kojima je ostvario učinak od devet pobjeda, šest neriješenih rezultata i sedam poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, igra koju su njegovi izabranici pružali u kvalifikacijama za Euro je bila potpuno razočaravajuća i to ga je na kraju koštalo otkaza.

Top Komentari

@dn@n
Bravo, idemo dalje, ne treba se zalijetat... Daj nekog domaceg trenera, mani stranaca
21 7
Rajvosa2019
Hvala dragom Allahu , ostace nam u jako dobrom sjecanju po dobrim rezultatima i odlicnim utakmicama
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti