SportSport.ba otkriva kada, ko i na koji način donosi odluku o sudbini Roberta Prosinečkog

Hoće li ostati na klupi Zmajeva ovisi o većem broju ljudi

SportSport.ba otkriva kada, ko i na koji način donosi odluku o sudbini Roberta Prosinečkog · Ekskluzivno

E. Škorić

Robert Prosinečki i dalje je na klupi bh. nogometne reprezentacije, ali tek treba da sjedne i razgovara sa  predstavnicima Nogometnog saveza BiH o potencijalnom nastavku saradnje.

Mišljenja sportske javnosti po pitanju Prosinečkog su jasna - mnogi žele da ode i kada bi se pitalo ovdašnju javnost, neko drugi bi bh. reprezentaciju vodio u baražu. Međutim, on za sada ima povjerenje ljudi iz Saveza, mada Robi nije ni sam siguran hoće li dočekati mečeve baraža u martu na klupi Zmajeva. Zapravo, do kraja godine bit će sve jasno.

On je jednom već donosio odluku o ostavci, pa je povukao, a nakon neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo došlo je pod znak pitanja njegovo ostajanje na mjestu selektora i naravno o tome ne odlučuje isključivo selektor.

A ko će i kako odlučivati o sudbini Prosinečkog? Razgovor sa selektorom će se obaviti naredne sedmice, kada selektor dođe u Sarajevo, a njegov dolazak u glavni grad BiH nezvanično ovisi i o njegovim ljekarskim pregledima koji su zakazani za danas i sutra.

Prvi razgovor sa Prosinečkim obavit će komisija u kojoj su Talović, Misimović, Kajtaz i Bajević, a nakon toga razgovorima sa Prosinečkim pridružit će se predsjednik Saveza Elvedin Begić sa dva potpredsjednika i generalni sekretar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon što se obave razgovori, dogovor i prijedlog bit će proslijeđeni Izvršnom odboru na razmatranje, a saznajemo da je u Savezu svima želja da se sve što prije završi. Prvi dio pregovora ili razgovora održat će se u toku ove sedmice, a drugi sa Izvršnim odborom vjerovatno do sredine decembra, ovisno o terminu sjednice IO NFSBiH.

U suštini, Prosinečki će prvo na razgovor sa Kajtazom, Misimovićem, Talovićem i Bajevićem, ali ključnu riječ imat će Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, koji je i ranije već odlučno želio da Prosinečki ostane do kraja kvalifikacija unatoč lošim rezultatima. Na kraju dodajmo da u nekim sličnim situacijama u prošlosti pa i kada je Prosinečki izabran za selektora, IO nije išao kontra struke. 

Top Komentari

Chepich
K'o da imaju koga boljeg za dovesti.
3 14
SeoRusilac
Kod nas komplikovanije dati otkaz nego izabrati novog selektora. Do kada mu vazi ugovor?
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi