Ovo su koljena igrača za kojeg Guardiola tvrdi da je najbolji ikad: "To sam rekao Messiju i Iniesti"

Imao je nekoliko operacija

Ovo su koljena igrača za kojeg Guardiola tvrdi da je najbolji ikad: "To sam rekao Messiju i Iniesti"

Admin Čaušević

Pep Guardiola je se već sada opravdano smatra najboljim trenerom u historiji iako je pred njim još mnogo godina trenerskog posla. Zbog svega šta je uradio i šta radi njegova riječ u svijetu fudbala ima itekakvu težinu. 

Guradiola je jedan od rijetkih trenera koji za sebe može reći da je bio i uspješan fudbaler, a čak 11 godina je bio član Barcelone. 

Jednu sezonu je proveo u italijanskoj Bresciji i kako je nekoliko godina kasnije priznao u italijanskom klubu je igrao sa najboljim igračem ikad. 

Bilo je to u sezoni 2001/2002 kada se od fudbala opršatao čuveni Roberto Baggio čiju su karijeru obilježile ogromne povrede koljena.

Iako je imao niz teških operacija zbog čega su mu koljena puna ožiljaka na terenu nije prestao da oduševljava. 

Oglasi

I sam Gaurdiola je priznao da je čuveni "Božiji repić" najbolji ikad što je svojevremeno kazao Leo Messiju i Andresu Iniesti, fudbalerima koji su najzaslužniji zašto je Guardiola postao veliko trenersko ime.

Guardiola i Baggio su bili saigrači u Bresciji

"Leo, imao sam sreću da igram s njim kad sam imao 31 godinu. Imao je šest ili sedam operacija koljeno. Ja sam to rekao, on je najbolji s kojim sam igrao", kazao je Guardiola Messiju, a zatim se okrenuo prema Iniesti:

"Andres, Andres, on je bolji od tebe. On je bio bolji od tebe."

Baggio je 1993. godine dobio Zlatnu loptu, dok će ljeto 1994. godine će pamtiti po promašenom penalu u finalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila kada je igrao najbolji fudbal u životu. 

U karijeri je igrao za Juventus, Milan i Inter te je bio omiljen kod svih navijača najveća tri italijanska kluba. Danas živi daleko od reflektora javnosti, diskretno i povućeno na svom imanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jedva sam čekao da odem iz fudbala i da vratim svoj život. Gušio sam se u svom tom fizičkom bolu", rekao je legendarni Italijan prije nekoliko godina.

Top Komentari

Lakaka9
Guardiola najbolji trener u istoriji ?? Promjenite dilera.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi