Selmir Pidro će svlačionicu dijeliti s 'velikom facom' - Ponuda je uskoro na stolu
Selmir Pidro je postao novi član ekipe iz Missourija, ali još uvijek čeka na debi u MLS-u

Žele pojačati tim

Selmir Pidro će svlačionicu dijeliti s 'velikom facom' - Ponuda je uskoro na stolu

Midhat Šljivak

Nekadašnji lijevi bek FK Sarajevo Selmir Pidro (25) od ljeta bi u ekipi St. Louis City SC svlačionicu mogao dijeliti s čuvenim brazilskim napadačem Robertom Firminom. Izvori bliski američkom klubu navode kako je tim iz Missourija spremio ponudu za 31-godišnjeg Brazilca koji nakon osam godina napušta Liverpool.

Roberto Firmino odlučio je napustiti Liverpool nakon osam godina. Iskusni 31-godišnji napadač potražit će sreću negdje drugo, a ponuda sigurno neće nedostajati.

Brazilac se već povezuje s određenim evropskim klubovima. Ipak, u borbu za njegov potpis uključio se i MLS tim St. Louis City SC, čiji dres nosi nekadašnji lijevi bek FK Sarajevo Selmir Pidro.

Američki novinar Tom Bogert donosi informaciju kako je Firmino velika želja tima iz Missourija.

"St. Louis City SC je među klubovima koji su zainteresovani za potpis brazilskog internacionalca Roberta Firmina kao slobodnog agenta po odlasku iz Liverpoola", piše Bogart i donosi jednu veoma zanimljivu informaciju.

Oglasi

"Firmino je ranije sarađivao sa sportskim direktorom St. Louisa Lutzom Pfannenstielom. Bili su zajedno u Hoffenheimu".

Pfannenstiel će igrati na kartu poznanstva sa Firminom u ponudi koja će mu biti predstavljena, ali vidjet ćemo hoće li Firminu u 32. godini života američki MLS predstavljati izazov.

Roberto Firmino je na Anfield stigao 2015. godine za 30 miliona funti. S Redsima je osvojio brojne trofeje među kojima je i prvenstvo Engleske nakon tri decenije čekanja, Liga prvaka, FA Kup, te mnogi drugi trofeji.

Ukupno je za Liverpool iskusni brazilski napadač odigrao 355 utakmica i ima učinak od 108 pogodaka i 79 asistencija.

Od poznatih imena koji trenutno nose dres St. Louisa tu su golman Roman Bruki, švedski fudbaler Joakim Nilsson, te brazilski napadač Klauss.

Tim je član MLS-a od ove sezone. Krenuli su zaista odlično i iz dvije utakmice ostvarili su dvije pobjede. Selmir Pidro nije upisao minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti