Edin Džeko iznenadio prilikom glasanja za fudbalera i trenera godine

Samo je objektivan?

Edin Džeko iznenadio prilikom glasanja za fudbalera i trenera godine

Edmir Škorić

U Londonu je večeras održan izbor za najbolje u protekloj sezoni, a na kraju je FIFA The Best po treći put pripala Lionelu Messiju.

Mnogi su vjerovali da će Erling Haaland dobiti nagradu za nevjerovatnu sezonu sa Manchester Cityjem, ali je ipak Messi slavio. Iako su imali isti broj bodova, presudilo je to što je po pravilu FIFA The Best, više kapitena dalo maksimalnu ocjenu Argenticu.

Glasao je i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko. I on je najviše bodova dao Lionelu Messiju, na drugo mjesto je stavio Erlinga Haalanda, a na treće Kyliana Mbappea.

U izboru za trenera, Džeko je interesantno najviše glasova dao menadžeru Manchester Cityja Pepi Guardiolu, dok je bivšeg trenera Simonea Inzaghija smjestio na drugo, a Luciana Spallettija na treće mjesto. Njih trojica su bili u najužem izboru za trenera godine.

Iako su bili veliki rivali dok je Messi igrao u Barceloni, veznjak Real Madrida Lujka Modrić stavio je Argentinca na prvo mjesto, a na drugo Rodrija iz Manchester Cityja, te na posljednje, treće svog sunardonjaka Marcela Brozovića, koji je do ljeta igrao u Inter, pa prešao u Al-Nassr.

Oglasi

Najboljim golmanom izabran je Ederson iz Manchester Cityja, koji je trijumfovao ispred Thibauta Courtoisa i Yassinea Bounoua, koji je branio za Sevillu i briljirao u Kataru na golu Maroka, pa je otišao u Saudijsku Arabiju.

Nagrada “The Best” dodjeljuje se od 2016. godine, a Messi ju je ranije osvojio dva puta, 2019. i 2022. godine. Mbappe je prošle godine završio drugi, a Haaland nikad nije bio među prva tri.

Tradicionalno se bira i tim godine, a ovaj put čak šest fudbalera dolazi iz redova aktuelnog engleskog i evropskog prvaka Manchester Cityja.

Courtois (Real Madrid), Walker (Man. City), Stones (Man. City), Rúben Dias (Man. City), Bernardo Silva (Man. City), Bellingham (Real Madrid), De Bruyne (Man. City), Haaland (Man. City), Mbappe (PSG), Messi (Inter Miami) i Vinicius (Real Madrid).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najboljih 11 fudbalerki: Mary Earps, Olga Carmona, Lucy Bronze, Alex Greenwood, Keira Walsh, Alessia Russo, Lauren James, Ella Toone, Aitana Bonmatí, Alex Morgan i Sam Kerr.

Top Komentari

Kakav Haland ba. Neznam sto se dize u nebesa neko ko je jucer posto. Mesiju svaka cast pokazo je to i uzimanjem svjtskog prvenstva za sta su mnogi prije srhali kao eto nema to. Covjek iz godine u godinu igra vanzemaljski fudbal i to je to, znaci nema dalje. Drugi mogu samo bit blizu al nikad i niko kao Mesi
0 2
amerinchi
Amra naredila za koga da glasa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti